Nyheter

Invigning av ny industriutbildning i Alingsås

Nu har unika vuxenutbildningen inom plåt- och svetsteknik på Campus Alingsås startat. Den 23 mars bjuds det in till öppet hus för företagare och andra intresserade.

– Varmt välkomna. Det blir ett väldigt bra tillfälle att få se en modern industriutbildning på plats och dessutom få träffa både företagare, elever, lärare, politiker med flera, säger André Essebro.

I Alingsås finns ett flertal företag med stora behov av att säkra upp framtida kompetens inom plåt- och svetsteknik. Men utbildningarna är få och ligger långt bort.

– Både vi och näringslivet har uppmärksammat detta och under en process har vi diskuterat tillsammans vad vi skulle kunna göra och det har lett fram till denna utbildning, menar André Essebro, utbildningssamordnare på Campus Alingsås.

Lokalen där utbildningen bedrivs ligger i anslutning till Alströmergymnasiet och har inför starten renoverats upp för att anpassas till dagens krav och utrustats med moderna och produktionslika maskiner. Uppbyggnaden har möjliggjorts genom stort ekonomiskt bidrag från Sparbanksstiftelsen i Alingsås och medel från den tidigare näringslivsorganisationen Framtid Alingsås. Genom sponsring från maskintillverkarna Migatronic och Trumpf säkerställs också en kontinuerligt hög nivå på maskinerna.

– Vi är väldigt stolta över utbildningen som är ett konkret resultat av samverkan mellan industriföretagen i Alingsås, kommunen genom Campus Alingsås, Sparbanksstiftelsen i Alingsås och olika maskintillverkare. Dessutom har två duktiga lärare rekryterats vilket borgar för en god kvalité på utbildningen, berättar André Essebro.

Han framhåller att det är en särskilt speciell utbildning just eftersom den tagits fram i nära samarbete med näringslivet och att den är uppbyggd helt frångrunden.

Med allt på plats har utbildningen nu startat med en första grupp elever.