Nyheter

AIAR satsar på att bli världens största ekosystem för utbildning

Att revolutionera utbildningar globalt är AIARs målsättning. Företaget har byggt ett ekosystem för utbildningar med Artificiell Intelligens och blockchain som grund. Den 9 mars lanseras konceptet till allmänheten genom en crowdfundingkampanj tillsammans med FundedByMe.

Det gläder oss enormt att kunna vara med och forma den framtida demokratiska branschen av online-utbildningar, säger Daniel Daboczy, VD & grundare, FundedByMe.

AIAR skapar förutsättningar för ett livslångt lärande. Idag är kunskap en färskvara och vi kommer alla behöva uppdatera våra kunskaper regelbundet. AIAR skapar ett generiskt system som rättar till mycket av det som inte fungerar i dagens stora flora av digitala utbildningar och genom blockkedje-säkrade certifikat, önskar de även säkra upp trovärdigheten.

Ambitionen är att med hjälp av sina delägare inom kort tid kunna erbjuda utbildning till en värld där 2,5 miljarder människor skriker efter lärande. Endast 7% av de som tar digitala kurser slutför dessa, jämfört med 70% för analoga kurser.

AIAR vill därför revolutionera lärandeprocessen digitalt genom en unik mobil applikation byggd på avancerad AI+AR, och utility tokens med blockkedjeteknik. Tänk ett Spotify, fast för utbildning – det är AIAR:s grundtanke. Utbildningarna kan med tekniken ovan skräddarsys utifrån individens digitala footprint som mäts och bedöms, något som är helt nytt i branschen. Även betalningsmodellen är nytänkande och baseras på certifieringen och slutförandet av kurserna.

Exakt samtidigt som man för något år sedan på World Economic Forum refererade till att världens största digitala bolag kommer vara ett utbildningsföretag som man ännu inte känner till, så föddes idén till AIAR. Detta är inte så konstigt med tanke på att utbildningar idag omsätter två gånger så mycket som bilbranschen. AIAR kommer bli detta företag. Vi vill helt enkelt introducera ett helt nytt sätt till hur man ska förhålla sig till lärande. Det ska alltid vara på användarens egna villkor och nära till hands, säger Rufus Lidman, VD & grundare, AIAR.

Med FundedByMe ämnar AIAR kunna multiplicera sina styrkor och ta konceptet onlineutbildningar in i framtiden tillsammans med många hängivna delägare. Deras kampanj lanseras på FundedByMe den 9e mars och pågår därefter under 45 dagar.

FundedByMe är en av få ”full-service crowdfunding plattformar” som erbjuder finansieringsstöd genom equity crowdfunding. Sedan start har bolaget hjälpt mer än 470 bolag från mer än 25 olika länder och totalt samlat in över SEK 500 miljoner. Bolaget har mer än 107,000 registrerade investerar medlemmar från närmare 200 länder. FundedByMe har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Mexico, Polen och Singapore. För mer information vänligen besök hemsidan: www.fundedbyme.com