Nyheter

Rejlers testar nytt med Fortum

Rejlers har pilottestat ett helt nytt sätt att använda verktyg för augmented reality (AR) för att lokalisera Internet of Things (IoT)-sensorer vid drift och underhåll av Fortums vattenkraftverk Oulunjoki.

Under 2017 implementerades Rejlers Accelerated Operations-lösning som kombinerar anläggningens digitala tvilling – en digital replikering av anläggningen – med sensorinformation och förstärkt verklighet (eller augmented reality, AR). Lösningen styrs via en mobilapp eller en dator och visar anläggningens intressepunkter som ger sensorinformation i realtid om utrustningens status och drift. Det sparar tid för personal på fältet och minimerar andelen improduktivt arbete.

Samarbetet med Rejlers gick smidigt och projektresultatet har överraskat oss positivt, säger Otso Manninen, projektledare för VARPU för Fortum. 

– Fortum är en föregångare inom energisektorn och därför en perfekt partner för implementeringen av våra digitala lösningar. De lyckade slutresultaten visar att Rejlers är på rätt väg och kan hjälpa sina kunder in i den digitala framtiden, menar Antti Lilleberg, affärsenhetschef för New Services and Product Development.