Nyheter

Atlas Copco har förvärvat Walker Filtration

Atlas Copco har förvärvat Walker Filtration Ltd, en brittisk tillverkare av utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum. alker Filtration är ett familjeägt bolag baserat i nordöstra England.

Bolaget tillverkar högeffektiv utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum och har omkring 220 anställda runt om i världen. Bolagets intäkter var 2017 cirka MGBP 30 (MSEK 330). Walker Filtration har försäljningskontor i Europa, USA, Australien och Japan.

– Walker Filtration är ett respekterat bolag med starkt varumärke och produktportfölj. Förvärvet kommer att spela en viktig roll för att utöka Atlas Copcos närvarooch kompetens inom tillverkning av utrustning för behandling av tryckluft, gas och vakuum, säger Vagner Rego, verksamhetschef föraffärsområdet Kompressorteknik.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Företaget kommer att bli en del av divisionen Medical Gas inom affärsområdet Kompressorteknik.

För mer information om Walker Filtration, vänligen se https://www.walkerfiltration.co.uk/