Nyheter

SolTech Energy får ShingEl-order från Paradoumo Gruppen

Paradoumo Gruppen har skapat ett unikt koncept med SolTech ShingEl som byggnadsintegrerad solenergi tillsammans med modern arkitektur från Arkitektbruket, och en gratis elbil från Volkswagen.

Paradoumo Gruppen har som mål att skapa bostadsområden som är trygga och trivsamma och dessutom ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Vid Glasberga Sjöterrass i Södertälje uppförs nu den första etappen med sju unika sjövillor. Tack vare takets byggnadsintegrerade solcellslösning från SolTech, genereras el utan att kompromissa på vare sig funktion eller estetik.

Paradoumo Gruppens VD Sargon Kerimo i en kommentar:

– Vi har valt att rita ett hus för framtidens familj som vill leva hållbart. Solcellstaket skapar möjlighet att ta tillvara solenergi samtidigt som elkostnaderna för boendet sänks. Enligt en beräkning från vår leverantör SolTech görs en besparing på 20 % av elkostnaderna per år för en familj bestående av fyra personer. Vi vill förstärka betydelsen av detta genom att det vid tillträdet väntar en Volkswagen E-Up elbil på den egna husuppfarten för gratis användande i ett år.

SolTech Energys VD Frederic Telander i en kommentar:

– SolTech ser ett ökat intresse kring estetisk solenergi och vår produkt ShingEl passar perfekt för denna trend. Vi är mycket glada över denna order som är ett bra exempel på hur en kreativ förpackning av villa-solenergi-elbil kan se ut framöver. Paradoumo Gruppen ligger i framkant och vi är stolta över att vara en del i projektet.

Bild: Arkitektbruket