Nyheter

Schneider Electric lanserar ny Smart-UPS

APC by Schneider Electric lanserar en ny Smart-UPS (uninterruptible power supply), med Li-Ion-batterier. Produkten har längre livslängd, mindre klimatpåverkan och lägre driftkostnader. Den är även mindre och lättare än alternativ med blysyrabatterier.

Den nya Smart-UPS:en är ett resultat av att allt fler företag använder så kallad Edge Computing för att reducera latens, förbättra uppkopplingen och öka prestandan. Dessa nya distribuerade IT-miljöer har blivit helt avgörande för den dagliga verksamheten.

– Effektiv strömförsörjning är vitalt för företag och industrier, men ibland förbiser man rätt utrustning för underhåll, exempelvis UPS:er, vilket leder till försämrad effektivitet eller dyra ersättningar av dåligt underhållen utrustning, säger Gustav Gustavsson Klippel, Country Sales Director för IT Division på Schneider Electric Sverige.

Li-Ion-batterierna gör den nya UPS:en till ett attraktivt och prisvärt alternativ. Slutanvändare eftersöker bättre prestanda och enklare underhåll, men vill samtidigt minska kostnaden över tid för sin utrustning. Schneider Electric har länge använt Li-Ion för säkra strömförsörjningslösningar, bland annat i sin industriledande trefas-UPS och APC Back-UPS. Nu utökar bolaget alltså erbjudandet med en enfas-Smart-UPS.

– Vår nya UPS ger bättre prestanda och längre livslängd än något annat alternativ med blysyrabatterier. Den kan även kopplas till Schneider Electrics molnbaserade EcoStruxure-plattform, vilket ger kunder möjlighet att använda datadrivna insikter om sina UPS:er för att underlätta underhåll och optimera prestandan, säger Gustav Gustavsson Klippel.

Fler Li-Ion enfas-produkter kommer att lanseras under 2018.