Nyheter

Världens minsta bränslecellsladdare för smartphones och tablets

Svenska myFC är på plats när Mobile World Congress slår upp dörrarna idag. Företaget visar upp JAQ Hybrid, världens minsta bränslecellsladdare för smartphones och tablets.

– För ett år sedan lanserade vi världens minsta bränslecell LAMINA. Nu är vi tillbaka med vår första kommersiella produkt på LAMINA-plattformen, JAQ Hybrid. Det finns bokstavligen ingen liknande produkt i världen, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

JAQ Hybrid är världens minsta bränslecellsladdare, och den kan både skapa och lagra energis eftersom bränslecell och batteri samexisterar. Den kan laddas både med myFC:s patenterade gröna bränsle, baserat på salt och vatten, samt i vanligt vägguttag. Den infriar löftet om evig energi i fickan, och undanröjer risken av ett urladdat smartphonebatteri för alltid.

Om myFC

MyFC är ett svenskt innovationsföretag, världsledande inom mikrobränsleceller, som utvecklar gröna energilösningar. myFC lanserade under 2017 produktplattformen JAQ Hybrid, där bränslecell och batteri samexisterar, för laddning av mobiltelefoner och tablets. JAQ Hybrid är företagets tredje vätgasdrivna produkt efter JAQ och PowerTrekk, och drivs på företagets patenterade bränsle bestående av salt, vatten och reaktionskomponenter. MyFC grundades 2005 och tillhör koncernen myFC Holding AB. MyFC Holding noterades i maj 2014 på NASDAQ | First North. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolagets Certified Advisor är Avanza Bank.