Nyheter

Mats Fagerström slutar

Efter drygt sex år som vd lämnar Mats Fagerström Telge Energi. Rekryteringen av en ny vd har påbörjats. 

– Telge Energi är en framgångssaga. Och vi har lyckats tack vare den fantastiska personal som jag har haft äran att jobba med. Sedan 2011 har vi överträffat företagets och ägarnas mål. Totalt under dessa år har vi levererat 360 miljoner kronor i vinst. Det är 66 miljoner kronor över ägarnas avkastningskrav. Företaget är på topp med nöjda kunder och medarbetare och med branschens bästa anseende. Stort tack för dessa år och lycka till på er fortsatta spännande resa, säger Mats Fagerström.

–  Hela energimarknaden och Telge Energi står inför spännande framtidsutmaningar. Att leda det arbetet in i framtiden blir en huvuduppgift för bolagets nya vd tillsammans med bolagets styrelse, säger Staffan Norberg, Telge Energis styrelseordförande.

Mats Fagerström har under sina år som vd åstadkommit massor. Han har bland annat varit initiativtagare till flera olika samarbeten och hållbarhetsprojekt. Ett av de största är Children´s Climate Prize, ett internationellt klimatpris som tilldelas ett barn eller ungdom som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Mats har även bidragit till att stärka Telge Energis varumärke och position på den svenska elmarknaden. Idag är Telge Energi ett av Sveriges grönaste och mest hållbara varumärken.

– Vi tackar Mats Fagerström för det framgångsrika arbete han genomfört under sina år som vd. När han nu slutar önskar vi honom lycka till med nya utmaningar, fortsätter Staffan Norberg.

Rekrytering av en ny vd har påbörjats och fram till att rekryteringen är klar är Maria Richtnér utsedd som tillförordnad vd. Maria arbetar i dag som chef för Krafthandel, Produkt- och Affärsutveckling inom Telge Energi, och är väl insatt i verksamheten.

– Telge Energis verksamhet löper på som vanligt och kommer fortsätta att arbeta för ren, förnybar el åt alla och utveckla samarbete och partnerskap med andra hållbara företag och organisationer. Allt för att snabba på den nödvändiga omställningen till ett samhälle med enbart hållbar och förnybar energi, avslutar Staffan Norberg.