Nyheter

SolTech Energy får sin första norska kund under SAPA avtalet

SolTech Energy har fått en order från Holvik Glas AS med planerad installation under kvartal 2 2018. Ordern gäller en fasad- och takinstallation i Oslo med produkten SolTech ST och har ett värde på cirka SEK 500 000. Holvik Glas är Norges största Wicona-producent. Wicona är precis som Sapa Building Systems nu är ett varumärke inom Hydrokoncernen sedan Hydros förvärv av Sapa i oktober 2017. 

Hydro Building Systems landschef i Norge Dag Ove Pettersen i en kommentar:

– Jag är mycket glad för att detta projekt blir realiserat. Vi presenterade SolTech ST för byggherren våren 2017 och han blev direkt mycket intresserad. Jag är säker på att vi kommer genomföra fler projekt med SolTech inom kort.

SolTech Energy´s VD Frederic Telander i en kommentar:

– Att bygga upp en marknad med en helt ny produkt som våra helt byggnadsintegrerade solceller tar lång tid. Att få ett genombrott i Norge med likartade estetiska intressen och deras stabila ekonomi är viktigt. Hydro och SolTech har det nödvändiga tålamodet och resurserna för att vara långsiktiga. De order som nu börjar komma in är ett första tecken på att våra ansträngningar får genomslag i marknaden.