Nyheter

Stora Enso lanserar AR-app för Multicopy Zero

Stora Enso har skapat en AR-app (Augmented Reality, förstärkt verklighet) för sitt koldioxidneutrala kontorspapper Multicopy Zero. Multicopy Zero är en del av pappersfamiljen Multicopy och ett flaggskepp bland Stora Ensos varumärken.

Med AR-appen kan användaren utforska pappret i dess urprungliga miljö, skogen. Tekniken augmented reality integrerar med omgivningen du befinner dig i just nu och adderar ett virtualt lager. Därmed får du se skogen vakna till liv rakt framför dig via din mobil eller surfplatta. AR-upplevelsen visar en älg som går genom skogen, kantareller på marken och kvittrande flygande fåglar. AR-appen ger också mer information om Multicopy Zero och dess miljöaspekter.

– Genom att trigga folks nyfikenhet och använda den senaste tekniken har vi skapat en kampanj som är både innovativ och upplevelsebaserad, säger Marketing Manager Jennie Åkesson från Stora Enso Paper.

– Genom att använda AR i vår kampanj kan vi nå ut till våra målgrupper och visa dem någonting oväntat och annorlunda.

AR-upplevelsen skapas med hjälp av kameran i användarens mobil eller surfplatta. Kameran visar miljön du befinner dig i och appen lägger till virtuella element för att skapa en upplevelse som kombinerar den verkliga världen med den virtuella. Multicopy Zeros AR-upplevelse kan nås genom nedlaggning av appen ”GlobeAR” och sedan skanning av den utskrivna triggerbilden.

Genom att testa Multicopy Zero AR gör du dessutom skillnad för miljön. För varje användare som skannar triggern kommer Stora Enso att bidra till klimatkompensering för koldioxidutsläpp motsvarande en månads energiförbrukning för ett nordeuropeiskt hem*. Bidraget betalas till Natural Capital Partners.

Multicopy Zero är ett miljövänligt premiumpapper. Pappret har flera miljömärkningar och tillverkas av förnybart och 100-procentigt återvinningsbart material. Pappret är koldioxidneutralt och har namnet Zero för att alla fossila koldioxidutsläpp som produkten orsakat under produktion och transport till slutanvändare klimatkompenseras genom köp av utsläppsrätter.

Multicopy Zero har Carbon Neutral-certifiering från Natural Capital Partners®och är märkt med Svanen, EU Ecolabel och FSC (Forest Stewardship Council®)**. Dessutom är det helt klorfritt (TCF).

*0,25 t CO2e
** FSC®varumärkeslicens för Multicopy Zero är FSC-C015932.

Foto: Anton Johansson