Nyheter

Investerar en halv miljon i förbättrad arbetsmiljö

…skapa en bättre arbetsmiljö för sina anställda. Totalt kommer investeringen att kosta närmare en halv miljon kronor.

Persson Hyrmaskiner har valt Dustcontrol och Pullman som samarbetspartner för att göra sina depåer till godkända kvartsdammsanläggningar.

Investeringen är en centralsuganläggning, DC Box, som täcker hela depån. Detta är ett helhetsgrepp när det gäller rengöring av maskiner och verktyg. Yrkesinspektionen och Previa har i samarbete med flera stora byggföretag och metallfacket godkänt DC Box för sanering av byggmaskiner.

– Det handlar om att vi måste leva som vi lär och samtidigt skapa bästa tänkbara arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi säger till våra kunder att de ska ha det eller det filtret för att undvika kvartsdamm och då är det viktigt att vi själva hanterar kvartsdammsproblematiken på rätt sätt, säger Joakim Dahlgren, VD på Persson Hyrmaskiner.

I dagsläget har Persson Hyrmaskiner installerat boxarna på depåerna i Kungälv och Ringön i Göteborg. Stenungsund och Uddevalla kommer att vara klara under första kvartalet 2018.

Om DC Box

I DC Box och Pullmans box sugs damm och smuts bort av en utsugningsanläggning. Gavlarna på boxarna har luckor för att kunna skjuta in och ut maskinerna och det för att förbättra arbetsmiljön. På framsidan finns tre hål där operatören sticker in händerna för att t ex blåsa rent maskinerna med tryckluft. Det finns även ett punktutsug för dammsugning.