Nyheter

Circle K lanserar bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll

Utbudet av förnybara och klimatsmarta drivmedel utvecklas hela tiden. Nu är det dags för bensinen att ta nästa steg. Circle K lanserar miles 95 bio, en bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll.

Produkten består av en fossil 95-oktanig bensin med 5% etanol och upp till 10% förnybar bensin, en så kallad HVO-bensin. HVO-bensinen är en 100% förnybar bensin tillverkad av en blandning av olika restprodukter och avfall. miles 95 bio har stora klimatfördelar och ger ett lägre CO2 utsläpp med hela 12,3 procent i jämförelse med en fossil bensin.

Den nya produkten miles 95 bio finns på 18 utvalda Circle K-stationer i Jämtlands, Västernorrlands och Gävleborgs län.

— Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja klimatsmarta alternativ. Därför är vi glada över att nu kunna erbjuda en bensin med upp till 15 procent förnybart innehåll. Den fungerar utmärkt i alla bensinmotorer för 95 oktan, men med den stora fördelen av lägre CO2-utsläpp, säger Johan Söderberg, Senior Director Fuel Circle K Sverige.

miles 95 bio innehåller även Circle K:s unika miles additiv som minskar friktionen samt rengör och skyddar motorn och därmed minskar bränsleförbrukningen. Minskad bränsleförbrukning ger lägre CO2-utsläpp vilket också sparar miljön.

Produkten uppfyller den svenska standarden SS-EN 228 och den europeiska EN228, vilket betyder att den är godkänd för användning i alla bensinmotorer konstruerade för 95-oktanig bensin.

Stationer med miles 95 bio:
Circle K Alnö
Circle K Frösön
Circle K Gnarp
Circle K Hudiksvall Kungsgatan
Circle K Hudiksvall E4
Circle K Härnösand
Circle K Ljusdal
Circle K Matfors
Circle K Nälden Ytterån
Circle K Sollefteå
Circle K Sundsvall Bergsgatan
Circle K Sundsvall E4 Syd
Circle K Sundsvall Granlo
Circle K Sundsvall Gärde
Circle K Sundsvall Norrmalm
Circle K Sveg
Circle K Söråker
Circle K Östersund Krondikesvägen

Idag erbjuder Circle K flera förnybara drivmedel för att minska klimatpåverkan från transporter. Under 2017 uppgick andelen förnybart till 21,7% procent av Circle K:s totalt sålda drivmedel. Det gav en utsläppsminskning på över 1 000 000 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen från cirka 457 000 bilar och gör Circle K till Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel.

Redaktionen