Nyheter

Succén fortsätter med den nya skördarmodellen

Orderingången är väldigt stark trots att leverans sker först i början av april. Skördaren ingår i Komatsu Forests nya produktserie XC, som är speciellt framtagen för att klara av extrema terrängförhållanden.

Nya Komatsu 901XC är en efterlängtad skördarnyhet för gallring i kuperad terräng och mjuka marker. De 8 hjulen i kombination med det välbeprövade Komatsu-konceptet ger en maskin med fantastisk stabilitet, utmärkt terrängframkomlighet och lågt marktryck – vilket i sin tur ger mindre markskador och ökad produktivitet.

Komatsu 901XC är tillverkad med samma högklassiga komponenter som övriga Komatsu-skördare. Den har en kraftfull dieselmotor med hög effekt, samtidigt som den uppfyller stränga miljökrav i form av minimerade utsläpp av miljöfarliga partiklar och kväveoxider. Maskinen är också utrustad med Komatsu Forests unika trepumpshydraulik 3PS och har ett flöde på hela 548 liter vid 1500 rpm. Den unika tryck- och flödesoptimeringen i 3PS gör det möjligt att utföra fler kran- och aggregatoperationer samtidigt och med maximal hydrauleffekt, tack vare maskinens utmärkta samkörningsegenskaper.

Det började med en stor efterfrågan från marknaden av en mindre åttahjulig skördare som gjorde att Komatsu bestämde sig för att tillverka 901XC. Det var för första gången på Elmia Wood 2017 som de visade den nya maskinmodellen.

Mottagandet hos våra kunder har varit väldigt bra. Trots att vi ännu inte har hunnit visa maskinen i någon större omfattning är kön med beställningar väldigt stor. Det är oerhört glädjande för oss och vi ser framemot att få se denna smidiga gallringsskördare i de svenska skogarna, säger Peter Hasselryd, Försäljningschef Komatsu Forest Sverige.