Nyheter

Milwaukee® lanserar en unik batteridriven varmluftspistol

Den nya kompakta M18™varmluftspistolen når arbetstemperatur på endast 6 sekunder och erbjuder hög produktivitet i ett mycket kompakt och bärbart format. Sladdlös frihet, ett högeffektivt värmeelement och en kompakt konstruktion gör det enkelt att applicera värme exakt där det behövs.

– Vår kundkrets använder ofta varmluftspistoler i kombination med andra batteridrivna verktyg från Milwaukee® när det gäller kritiska installationsarbeten. Dagens varmluftspistoler är i regel stora, klumpiga och nätdrivna och är inte praktiska i vanliga arbetssituationer, säger Tobias Jönsson, Trade Product Manager på Milwaukee Tool. ”Vår nya kompakta M18 varmluftspistol erbjuder en lösning inom M18-systemet som ger ökad produktivitet, oavsett bransch.

Utrustat med ett M18 REDLITHIUM-ION 5,0 Ah batteri har verktyget kapacitet för 40 krympningar på en laddning, vilket motsvarar en hel arbetsdag. Batteriet fungerar dessutom som fundament, så att verktyget enkelt kan ställas åt sidan. Verktyget har även en krok så det t.ex. enkelt kan hängas på en stege när det inte används. Varmluftspistolen har ett skydd på munstycket som förhindrar värmeskador när det läggs åt sidan.

Milwaukee® har förbundit sig att förbättra produktiviteten genom att skapa prestandadrivna och verksamhetsfokuserade lösningar så att användare kan genomföra en hel dags arbete med bara ett batterisystem. Detta nya verktyg är helt kompatibelt med det övriga M18-sortimentet som nu omfattar fler än 120 elverktyg.

Specifikationer:

M18™ varmluftspistol (M18 BHG-502C)

  • Temperaturområde: 470 °C
  • Luftvolym: 170 l/min
  • Munstycke med skydd: Ja
  • Krok för stege: Ja
  • LED-lampa: Ja
  • Vikt inkl. batteri: 1,4 kg

*Finns även utan batteri och laddare.