Nyheter

MatHems nya elbil visar vägen mot en hållbar framtid

Nu står det klart att MatHem.se blir en av de första aktörerna i Europa att leverera matvaror med en 3,5 ton lätt lastbil som går på 100 % eldrift. Bilen är dessutom utrustad med solceller på taket för att ladda bilens batterier.

Idag presenteras elbilen på MatHems lager i Bromma. Det är ett samarbete mellan MatHem, Volkswagen, AL-KO, ABT och Carlsen-Baltic som gjort det möjligt att producera bilen som drivs uteslutande på elektricitet. På fredag börjar den nya bilen att rulla ute på vägarna; fullastad med matvaror till en mängd hushåll. MatHem är stolta över att deras kunder handlar i snitt 25 % ekologiskt, vilket är tre gånger mer än snittet för svenska matbutiker. Det motiverar MatHem att positionera sig i framkant inom hållbar utveckling.
ab mathem

– Mat på nätet är en fort växande bransch. Vi har redan fler än 230 bilar, och det är oerhört viktigt att vi gör vårt bästa för att även miljön förbättras, säger Frederik Engelfeldt, VD för Mathems transportbolag KörHem.

Eftersom MatHem alltid levererar sina livsmedel i en obruten kyl- och fryskedja är det även viktigt att bilens skåp lever upp till kraven för vad en kylbil ska klara.

– Vi är bland de första matleverantörerna i Europa, eller kanske till och med världen, att ta fram en lätt lastbil i 3,5 tons-klassen som drivs av elektricitet både i motor och i kylutrymme, säger Christer Carlberg från projektgruppen. Det känns bra att vi tagit fram en elbil som har jämförbara lastmöjligheter med en vanlig lätt lastbil. Dessutom är den ergonomisk tack vare sin låga instegshöjd i skåp och hytt.

Redaktionen