Nyheter

Eitech och INAC installerar när BillerudKorsnäs miljardsatsar i Gruvön

Eitech-koncernen har fått i uppdrag att ansvara för installation av allmän kraft och belysning samt processel och instrument när BillerudKorsnäs bygger en helt ny kartongmaskin vid sin produktionsanläggning i Gruvön som ligger i värmländska Grums. Ordervärdet uppgår till mer än 80 miljoner svenska kronor.

En av Eitechs drivkrafter på marknaden är att bygga upp samt utveckla den moderna svenska industrin. Uppdraget till BillerudKorsnäs är ett gott exempel på hur Eitech skapar ökad kundnytta genom att leverera helhetslösningar med specialistkompetens inom olika elteknikdiscipliner.

ab gruvon

– I projektet samlar vi Eitech-koncernens resurser med stor industrierfarenhet för tekniska installationer samt projektgenomförande. Vi är stolta över uppgiften och är redo att axla förtroendet från BillerudKorsnäs, säger Magnus Falkman, VD Eitech Electro AB och INAC Process AB.

Eitechs uppdrag omfattar bland annat kraft och belysning för maskinhall för nya kartongmaskinen KM7 samt kontor och manöverrum på brukets nya område som benämns Greenfield. I uppdraget ingår även ansvar för processinstallationer inom el och instrumentering till bland annat rullager, indunstning, balhantering och vattenbehandling på det befintliga fabriksområdet Brownfield. Där Eitech-koncernens dotterbolag, tillika specialister inom instrumentering, INAC Process AB ansvarar för instrumentmontaget.

– Det omfattande uppdraget på Gruvön ligger helt i linje med vår strategiska plan för kompetensutveckling och tillväxt inom industrisegmentet, och blir även beläggningsmässigt en god grund att stå på för medverkande verksamheter samt våra lokala kontor i Värmlands-regionen under 2018, avslutar Magnus Falkman.

Redaktionen