Nyheter

Continental investerar i EOS M 290

EOS kan meddela sitt senaste samarbete med däcktillverkaren Continental. Med inköpet av flera EOS M 290-system investerar Continental i industriell 3D-printing som produktionsteknik. Företaget använder system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter och har fått mycket stöd från EOS vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet.

EOS M 290 gör det möjligt för Continental att snabbt och kostnadseffektivt producera metalldelar med hjälp av AM. Systemet kan på ett tillförlitligt sätt reproducera högkvalitativa delar och möjliggöra innovativa produktionsmetoder. För att utnyttja teknikens potential inom snarast möjliga tid, har Continental också samarbetat mycket med EOS på andra nivåer – EOS installerade systemen på Continentals fabriker inom bara två månader och hjälpte därefter all personal att påbörja sitt arbete kring AM. Det nära samarbetet då man introducerade systemen på Continental kompletteras och fortsätts med det omfattande lokala servicenätverket på EOS.

ab eos90

– Vi är väldigt stolta över vårt gemensamma projekt med Continental och ser fram emot att stötta kunden genom hela projektet. I synnerhet var den starka andan i samarbetet mellan våra företag ett viktigt kriterium i Continentals beslut att arbeta tillsammans med EOS. Vi är också väldigt glada att kunna erbjuda Continental all vår hjälp som de kan behöva i andra fascinerande projekt framöver, säger Markus Glasser, Senior Vice President Region Export på EOS.

Redaktionen