Nyheter

Atlas Copco förvärvar gruvserviceverksamhet i Australien

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Hy-Performance Fluid Power Pty Ltd, en australiensisk serviceleverantör för kunder inom gruva och infrastruktur.

Hy-Performance Fluid Power har sitt säte i Brisbane, med försäljning huvudsakligen i Australien. Företaget renoverar, servar och reparerar hydrauliska komponenter för borriggar. Det har 26 anställda och hade intäkter på MSEK 50 under räkenskapsåret som slutade den 30 juni 2017.

 

ab hydro

– Det starka teamet på Hy-Performance Fluid Power kommer att spela en viktig roll då vi fortsätter att stärka vårt utbud för gruv- och infrastrukturkunder, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2018. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte.

Verksamheten kommer att bli del av servicedivisionen inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik, som kommer att listas som Epiroc på börsen under 2018 under förutsättning av Atlas Copco-aktieägarnas godkännande.

Redaktionen