Nyheter

Rekordstort intresse att jobba hos Stora Enso i Gruvön

Drygt 350 personer har sökt de 20-talet lediga jobb som nyligen annonserats hos Stora Enso i Gruvön utanför Karlstad. Totalt kommer 60 personer att rekryteras fram till produktionsstarten av den nya produktionslinjen för korslimmat trä (CLT) i början av 2019.

Nyligen släppets annonserna för de 20-talet tjänster som det rekryteras  till i den första omgången. Söktrycket har varit rekordstort.

– Det är oerhört roligt att det är ett så stort intresse att arbeta hos oss och att de 350 ansökningarna håller en så hög kvalitet. Det är en väldigt intressant och bra mix av sökanden, konstaterar Pär Larsson, platschef, Gruvöns sågverk.

ab gruvon

Rekryteringsprocessen är nu i full gång och till våren är de nya medarbetarna på plats på sågverket i Grums. Då väntar ett omfattande introduktionspaket för alla nyanställda.

FAKTA OM GRUVÖNS SÅGVERK:
På Gruvöns sågverk tillverkas hållbara träprodukter av den förnybara råvaran skogen. Sågverket finns i den värmländska orten Grums, cirka två mil väster om Karlstad. Den årliga produktionskapaciteten är 350 000 m3 sågade trävaror och 100000 ton pellets. Det finns cirka 110 medarbetare på sågverket. Nu pågår en investering på cirka en halv miljard kronor för att bygga en av Europas största och mest moderna produktionslinjer för korslimmat trä (CLT), som är ett av framtidens hållbara byggmaterial. Under första kvartalet 2019 sker uppstarten av den nya produktionslinjen. Gruvöns sågverk kommer att ha en årlig kapacitet på 100 000 m3 korslimmat trä när produktionslinjen är i full drift. Totalt cirka 60 nya medarbetare kommer att rekryteras till Gruvöns sågverk de närmaste två åren.

På bilden:
Det investeras nu en halv miljard kronor i Gruvöns sågverk i Grums. Sågverket kommer att bygga en av Europas modernaste produktionslinjer för korslimmat trä (CLT), som är framtidens hållbara byggmaterial.
Foto:
Stora Enso

Redaktionen