Nyheter

ÅAC Microtec vinner order från York om 8,6 MSEK

ÅAC har säkrat ett licensavtal med York Space Systems avseende kraftsystem till deras S-CLASS satellitplattform. Totalt ordervärde över 5 år är cirka 8,6 MSEK och inkluderar utveckling samt licensavgift och royalties som ger York rätten att tillverka kraftsystemet.

Avtalet innebär att ÅAC ökar antalet produkter som kommer att levereras till York. ÅAC har sedan tidigare avtal på att leverera Sirius produkter, dvs omborddator (OBC) och massminne (TCM), och nu även kraftsystemet till Yorks S-CLASS satellitplattform. Satellitplattformen minskar tillverkningskostnaden substantiellt samtidigt som den är en av de mest kapabla standardiserade plattformen i segmentet. Satellitplattformen är designad för masstillverkning och avsedd för konstellationer och stöder ett brett utbud av tillämpningar såsom till exempel jordobservation, väder och kommunikation.

– Vi är glada att få möjligheten att få vara med och slutföra Yorks arbete med satellitplattformen. Vi kommer arbeta intensivt med att säkerställa att kraftsystemet är effektivt och pålitligt samtidigt som det ska vara kostnadseffektivt och kunna stödja ett brett utbud av tillämpningar, säger Alfonso Barreiro, CEO ÅAC Microtec.

ab satellit

– S-CLASS plattformen går nu till nästa fas med en planerad uppskjutning den 15 november 2018. Vi är glada att utöka vårt samarbete med ÅAC Microtec till att nu omfatta två kritiska system till vår S-CLASS plattform, kraft- och datahanteringssystem, säger Dirk Wallinger, CEO York Space Systems.

Redaktionen