Nyheter

Everenergy blir Eneos kanal till BRFer

Everenergy är ett nystartat bolag som erbjuder helhetslösningar inom solenergi till bostadsrättsföreningar. Eneo är delägare i Everenergy, som blir det första bolaget i Sverige av sitt slag. Everenergy blir en kanal för att nå ut med Eneos kunderbjudande inom solenergi till ett nytt, stort kundsegment.

Bolaget fokuserar på bostadsrättsföreningar och tillhandahåller solenergi genom abonnemang där finansiering, byggnation, service och övervakning ingår.

Everenergy grundades av Henrik Lundwall och David Lukinius som har erfarenhet inom strategi- och affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation.

– Det känns kul att äntligen vara igång! Jag och David har haft ögonen på Eneo under lång tid och har blivit inspirerade av deras affärsmodell inom förnybar energi. Nu bygger vi Everenergy på Eneos plattform och kan erbjuda bostadsrättsföreningar bekymmerslös solel istället för en annars ganska komplicerad process. Det känns viktigt för både miljön och föreningarnas ekonomi, säger Henrik Lundwall, medgrundare Everenergy.

ab everenergy

Everenergy är nu igång, hemsidan har lanserats och strukturer är på plats. Bolaget har redan varit i kontakt med många bostadsrättsföreningar och konstaterar att kundintresset är stort. Bolagets vision framåt är att bli en dominerande aktör i segmentet som utvecklar solcellsmarknaden på ett ansvarsfullt sätt och hjälper bostadsrättsföreningar att ta sitt miljöansvar på ett genomtänkt sätt.

– Everenergy behövs verkligen! Bostadsrättsföreningar drabbas ofta av oseriösa erbjudanden, där intern kunskap och tid räcker inte alltid till för att solceller ska bli en bra och hållbar satsning över tid. Det behövs en aktör på marknaden som erbjuder enkla, trygga och långsiktiga lösningar inom solenergi. Henrik och David är helt rätt personer för att bygga bolaget och vi ser fram mot att jobba ihop, säger Richard Nicolin, medgrundare till Eneo.

På bilden:
Från vänster: Claes Lorentzon, Henrik Lundwall och David Lukinius som utgör grunden i bolaget.
Redaktionen