Nyheter

PE förvärvar Helsingborgsföretag

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang, PE,  förvärvar konsultföretaget Energi & VVS-planering i Helsingborg AB, i dagligt tal EVP. Bolaget har en bred kompetens inom installationssystem VVS, energi samt besiktning och blir PE:s bas i Helsingsborgsområdet.

EVP har funnits sedan 1988 och är ett väletablerat i Helsingborgsregionen. Företaget arbetar med att öka miljömedvetenheten och kvaliteten i projekt och levererar analys av material, energibesparande åtgärder och alternativa lösningar för att uppnå kundernas förväntade krav och önskemål. Uppdragsgivarna är bland annat kommuner, enskilda beställare, förvaltningsbolag och entreprenörer inom bygg- och VVS-sektorn. Idag arbetar det nio personer på företaget.

ab pe

– Vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande över hela Sverige. Denna expansion är viktig i vår fortsatta tillväxtresa och tillsammans med EVP kan vi nu erbjuda omfattande och högkvalitativa lokala tjänster i Helsingborgsområdet, säger Linda Lönneberg, affärsområdeschef på PE.

– Det känns mycket bra att bli en del av PE. Vi breddar erbjudandet gentemot våra kunder och de kan nu ta del av hela koncernens kunnande. Vi ville vara en del av ett företag som har ambitionen att växa och där de lokala aktörerna har stort inflytande. Därför känns det helt rätt att bli en del av PE, säger Thomas Johansson och Joakim Persson, tidigare ägare av EVP.

På bilden:
Joakim Persson, Linda Lönneberg och Thomas Johansson.

Redaktionen