Nyheter

Mälarenergi förlänger elavtal med storkund

Under en treårsperiod kommer Mälarenergi att förvalta industriföretaget Meritors inköp av el samt utföra en komplett energianalys av verksamheten i Lindesberg för att hitta möjliga energieffektiviseringar.

Meritor HVS AB i Lindesberg har valt Mälarenergi som fortsatt elleverantör för de kommande tre åren. Avtalet omfattar elleveranser om ca 90 GWh med portföljförvaltning med rådgivning från Mälarenergi samt en energianalys av Meritors verksamhet.

– Vi är mycket glada att Meritor anförtror oss detta uppdrag där vi kommer att utveckla och förvalta företagets elportfölj, säger Oskar Hellsing, portföljförvaltare på Mälarenergi Elhandel.

ab elkund

Avtalet innebär en förvaltning av Meritors elportfölj där företaget kontinuerligt får råd från Mälarenergi om marknadsläge, prissäkringar samt ekonomisk uppföljning vilket sammantaget ger Meritor trygghet för sina elkostnader. Energianalysen innebär att Mälarenergi ser över Meritors verksamhet för att hitta effektiviseringsförslag som kan minska energianvändningen i produktionen.

Om Meritor
Meritor (www.meritor.com) är ett multinationellt företag som tillverkar drivlinekomponenter till den tunga fordonsindustrin. Fabriken i Sverige som är belägen i Lindesberg tillverkar komponenter till lastbilar.

Redaktionen