Nyheter

Lidl vinner Sveriges bästa laddplats 2017

Lidls snabbladdstation i Kungsängen tilldelas utmärkelsen Sveriges bästa laddplats 2017. Priset delas ut av Elbil Sverige, en oberoende ideell förening som verkar för fler elbilar och elfordon i Sverige.

Nomineringen bakom motiveringen lyder:
”För att Lidl med all tydlighet visar att de vill se mer elbilar på svenska vägar och ha elbilister som kunder i sina butiker. Med väl tilltagna stationer som rymmer hela tre snabbladdare på vardera 50kW kan lika många elbilar samtidigt vilket ökar tillgängligheten för elbilister med laddbehov.

ab lidlladd

– Vi är oerhört stolta och glada över denna utmärkelse. Våra laddstationer är en viktig del i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete och vi vill kunna erbjuda de av våra kunder som kör elbil att effektivt kunna ladda sin bil medan de besöker butiken. I takt med att vi bygger fler butiker kommer även antalet laddsstationer runtom i landet att öka, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Utmärkelsen delas ut av Elbil Sverige, tidningen Elbilen i Sverige samt uppladdning.nu. Elbil Sveriges medlemmar stod bakom nomineringarna till priset.

Redaktionen