Nyheter

Silvent lanserar Pro One med luftsköld

Silvent presenterar blåspistolen Pro One med en luftsköld. Luftskölden ger operatören ett extra skydd och minskar risken för ögonskador vid blåsning med tryckluft. Utöver den unika luftskölden är Pro One-AS en tyst och robust blåspistol, utvecklad för professionell användning i industrin.

Tryckluft används inom de flesta industrier och ofta till att blåsa rent arbetsplatser från smuts eller spån. Detta kan vara en stor säkerhetsrisk, då spån och partiklar kan studsa tillbaka mot operatören och orsaka skada, speciellt om inte rätt skyddsutrustning används.

ab silvent

– Det händer ofta att operatörer skadas i samband med blåsning med tryckluft. En av de vanligaste skadorna är ögonskador. För att minska risken har vi tagit fram en blåspistol med en inbyggd luftsköld, som skyddar operatören mot mindre spån och partiklar. Vi på Silvent brinner för att alla ska ha en bra arbetsmiljö och därför har vi utvecklat en produkt som verkligen gör skillnad, säger Anders Erlandsson, vd på Silvent.

Även små partiklar kan göra stor skada
Våra ögon är väldigt känsliga. Även mindre partiklar, vätskor och smuts kan orsaka obehag och i värsta fall leda till bestående skador.

– Vi rekommenderar våra kunder att alltid använda skyddsglasögon vid blåsning med tryckluft, men den inbyggda luftskölden ger ett extra skydd. Luftskölden stoppar de spån och partiklar som studsar tillbaka mot operatören och förhindrar att dessa tar sig in bakom skyddsglasögonen, menar Anders Erlandsson. 

Tekniken bakom luftskölden
Pro One-AS är försedd med små lufthål som släpper igenom tillräckligt mycket luft för att skapa en skyddande sköld. Luftskölden har tillräckligt tryck för att skydda operatören mot damm och mindre partiklar.

Redaktionen