Nyheter

Eneo hjälper Bixia lansera erbjudandet Solklart

Eneo och elhandelsbolaget Bixia tecknar avtal om samarbete kring leverans av solel. Bixia lanserar samtidigt det nya erbjudandet ”Solklart”. Samarbetet gör att företag kan erhålla det fulla affärsvärdet av solceller utan att behöva lägga ner resurser på investering och drift av solcellsanläggningar.

Genom samarbetet kommer Bixia att erbjuda sina företagskunder enkla helhetslösningar inom solenergi som levereras av Eneo. Bixias erbjudande “Solklart” innebär att kunder lånar ut taken på sina fastigheter där Eneo installerar solceller, och tar ett helhetsansvar genom hela processen, alltifrån finansiering och installation till drift och förvaltning. Kunden köper sedan den solel som produceras på taket till ett förutbestämt pris per levererad kilowattimme.

– Vi märker att allt fler är intresserade av solel för att bidra till en hållbar och klimatsmart värld. Men vägen till att producera sin egen solel är ofta tidskrävande och krånglig. Med vårt nya erbjudande ”Solklart” har vi gjort det enkelt för företag som vill vara med och bidra. Vår övertygelse är att det ska vara lätt att göra rätt, säger Jesper Wendel, produktansvarig på Bixia.

ab bivia sol

Bixia har länge jobbat aktivt med att öka andelen förnybar el på marknaden och arbetar medvetet för att ge lokala elproducenter tillgång till elmarknaden. Efter satsningar som “Bixia Nära Exklusiv” och “Miljöfonden” är “Solklart” ett naturligt nästa steg för att öka tillgängligheten för förnybar energi och skapar ett attraktivt erbjudande där kunden erbjuds möjligheten att bidra till en mer hållbar framtid.

– Bixia och Eneo har en gemensam bild av hur vårt framtida energisystem måste förändras till förmån för lokal och förnybar elproduktion. Med hjälp av Bixias mångåriga erfarenhet på elmarknaden kan vi på Eneo nå ut med vår kunskap och affärsmodell till fler kunder och driva solcellsutvecklingen framåt, säger Richard Nicolin, grundare och ansvarig för samarbetet med Bixia på Eneo Solutions.

Om Bixia:
Bixia AB är ett elbolag med sju delägare, Tekniska verken i Linköping, Alvesta Energi, Borgholm Energi, Mjölby-Svartådalen Energi, Nässjö Affärsverk, Oxelö Energi och Sandviken Energi.

Redaktionen