Nyheter

Studenter tävlar i 100 timmar om WSPs Framtidsstipendium 2017

På fredag den 11 november är det tredje året i rad som WSP genomför studenttävlingen ”100H”. Studenter från svenska högskolor och universitet får tävla om WSPs Framtidsstipendium. Tävlingens frågeställning släpps den 11/11 klockan 11:00 och arbetsgrupperna har sedan 100 timmar på sig att leverera den bästa lösningen.

När tiden löpt ut klockan 15:00 den 15 november går en namnkunnig jury igenom samtliga förslag. Juryn gör sin bedömning utifrån lösningarnas kreativitet, potential för praktisk omsättning och samhällsekonomisk nytta samt social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

ab 100h

Arbetsgruppen bakom det vinnande bidraget får ta emot WSPs Framtidsstipendium 2017 som är en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UKs huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Vinnare av 100H förra året var Simon Broomé och Anton Renström, civilingenjörsstudenter på Karlstads universitet. De är väldigt nöjda med både tävlingen och vinsten.

– Tävlingen ger ett skarpt problem och att få vara med och lösa det är både kul och utmanande. Det är helt klart värt att vara med och tävla. Besöket hos WSP i London var otroligt givande. Att få kontakt med människorna där och få se spännande pågående projekt gav känslan att ”här kan jag kanske få arbeta”. Vi blev väl omhändertagna även efter arbetstid och träffade många trevliga medarbetare, säger Simon och Anton.

Mer information om tävlingen, priset och juryn finns på wspgroup.se/100h

Redaktionen