Nyheter

Fords vd inviger innovationskontor med fokus på smart mobilitet i London

I går invigde Fords vd och styrelseordförande Jim Hackett företagets nya Ford Smart Mobility Innovation Office i London. Kontoret ska fokusera på att utveckla smarta mobilitetslösningar som ligger nära i tiden och är speciellt anpassade efter europeiska städer.

I går invigdes det nya kontoret där ett specialiserat team under ledning av Fords chef för smart mobilitet, Sarah-Jayne Williams, kommer kunna få enkel tillgång till några av världens främsta digitala företag, ledande akademiska institutioner, flinka startupföretag och befintliga samarbetspartners. Kontoret ligger i det tekniktunga campuset Here East.

Smarta mobilitetslösningar för en smart värld
Ford fortsätter att jobba tillsammans med London stad för att hjälpa till att förbättra luftkvaliteten, minska trafikträngseln och bredda mobiliteten för Londonborna. Att ha ett kontor i London ger också Ford närhet till sina projekt och partners i staden, som testet av plugin-hybridversionen av transportbilen Ford Transit som startar senare i år.

Ford CEO Jim Hackett Opens Smart Mobility Innovation Office in L
Jim Hackett och Sarah-Jane Williams.

– London är inte bara en av Europas megastäder, det är också en av de mest progressiva i sin öppenhet inför nya idéer och nya partners när vi arbetar för att konstruera smarta fordon för en smart värld. Here East är den perfekta platsen för Fords europeiska hub för smart mobilitet, med Plexals imponerande talangbank och en bred flora av startupbolag precis utanför dörren, säger Jim Hackett, Fords vd och styrelseordförande.

Det nya kontoret binds samman med Ford Smart Mobilitys befintliga kontor i Dearborn och Palo Alto, och kompletterar också Fords globala nätverk av forsknings- och innovationscenter.

Om Ford Motor Company:
Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Foto: Ford
Redaktionen