Nyheter

Kraftpaket med dubbla 54V batterier

Dewalt lanserar världens första batteridrivna kap- och gersåg med 305 mm klinga. Tack vare dubbla 54 XR FLEXVOLT-batterier har nya DHS780 en exceptionell kapacitet. En högpresterande byggsåg som klarar grova virkesdimensioner och stora påfrestningar.

Dewalt fortsätter att utöka sin serie med revolutionerande batteridrivna proffsverktyg, 54V XR FLEXVOLT. För första gången finns nu även en kap- och gersåg med 305 mm klinga som har batteriets alla fördelar och samtidigt en prestanda i toppklass. Dewalt har tagit en av sina främsta proffsmodeller och uppdaterat den med två kraftfulla 54V-batterier.

ab dewalt

Det ger nya DHS780 en prestanda på hela 108V och ett varvtal på 3800 per minut, tillsammans med den effektiva bortslösa motorn blir kraften, precisionsförmågan och körtiden oslagbar och klassledande. Det handlar till exempel om upp till 244 kap per laddning i 90×45 mm reglar. Uthålligheten gör den nya kap- och gersågen mycket användbar på vilken byggarbetsplats som helst, helt utan begränsningar av kabeldragningar. Det finns dessutom möjlighet att driva sågen på 230V med hjälp av en nätadapter om man inte vill använda batteridriften.

Nya DHS780 är en robust såg utvecklad speciellt för intensivt och dagligt bruk inom bostadsbyggande, konstruktionssnickeri, golv- och takläggning och andra professionella arbetsuppgifter som kräver avancerad kap och gering som är snabb och exakt. Användarvänligheten står också i fokus, sågen är kompakt och smidig att bära med sig samtidigt som den är stabil och lätt att hantera. Det finns en mängd olika inställningsmöjligheter, justerbart djupstopp för exakta urtag och nio olika förinställda fasta vinklar som gör justeringen extra snabb och effektiv. DHS780 bjuder också på en mängd andra finesser i form av t ex extra tydlig gradskala, klinga som är extra lätt att vrida och vinkla samt skugglinjesystemet XPS med inbyggt LED-ljus med bra arbetsbelysning och skugglinje för perfekta sågsnitt.

Cirkapris DHS780T2A-QW, 13 500 kr.

Redaktionen