Nyheter

ThingWorx Studio möjliggör imponerande AR-upplevelser för industriella företag

PTC meddelar att ThingWorx Studio Augmented Reality (AR)-tekniken kommer att uppdateras med Vuforia 7-mjukvaran, vilket medför stora framsteg i förmågan att fästa digital innehåll till vardagliga föremål och ytor, samt stöd för Apples ARKit och Googles ARCore.

ThingWorx Studio är en snabb AR-författningsmiljö som gör det möjligt för industriella intressenter att snabbt skapa och dela skalbara AR-upplevelser utan att skriva någon kod. Den lätta återanvändningen av befintliga 3D-geometrier och animerade sekvenser med ThingWorx Studio möjliggör för användarna att minska kostnaderna och komplexiteten för innehållsskapande för övertygande AR-upplevelser.

Model Targets, som finns tillgänglig i det kommande Vuforia 7-utgåvan och som stöds av ThingWorx Studio, kommer att möjliggöra igenkänning och spårning av objekt baserat på formen från befintliga 3D-modeller och behöver inte en markör. Denna objektivkänsla med hög noggranhet ger en mer exakt positionering, så att 3D-innehållet kan anpassas med större precision för användning i fall där stegvisa instruktioner och produktdata överlagras på den fysiska produkten.

a ar
Med stöd för Vuforia 7 kommer ThingWorx Studio att använda sig utav Vuforia Ground Plane, en ny förmåga att placera innehåll på marken, golvet eller bordplattan. Eftersom Ground Plan utnyttjar ARKit och ARCore genom en teknik som kallas Vuforia Fusion, kommer ThingWorx Studio att göra det möjligt för användare att skapa robusta och pålitliga AR-upplevelser i ett brett spektrum av industriella miljöer.

Ground Plan kommer att vara en exceptionell lösning för industriella användningsfall som inte kräver någon fysisk produkt, såsom en virtuell designöversikt eller ett visualiseringsverktyg för försäljning och marknadsföring. ThingWorx Studio gör det möjligt för industriella användare att snabbt skapa skalbara AR-upplevelser som förbättrar tid till intäkt, minskar kostnader och komplexitet och ger företagets skalbarhet.

PTC erbjuder industriföretag en förhandsvisning av Model Targets och ARKit-stöd inom ThingWorx Studio och ThingWorx View som ett första steg mot bredare enhets- och OS-täckning. Upplevelser som skapats i ThingWorx Studio nås via ThingWorx View, ett enda företagsspecifikt tittarprogram som levererar rika, 3D-användarupplevelser för smarta telefoner, tabletter och bärbara enheter. Tillgängliga nu kan innehållsskapare utnyttja kameraprocessorer och rörelsesensorer i enheter som kör iOS11 för att skapa snabbare och enklare AR-interaktioner snabbare och lättare. ThingWorx View kan laddas ner och finns tillgänglig för Windows, IOS och Android-enheter.

– PTC är engagerad i att driva utbredningen av AR-applikationer och vårt stöd till ramar som ARKit och ARCore visar på detta engagemang, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef, PTC. Med ett ekosystem av hundratusentals AR-utvecklare tror vi att PTC är väl positionerat för att vara en katalysator för utvecklingen av innehåll som behövs för att utnyttja ARKit och ARCore, speciellt för industrimarknaden.

Förutom den nya funktionen Model Targets and Ground Plane som ska införlivas, kommer ThingWorx Studio och ThingWorx View snart att integrera fjärranslutna närvarofunktioner som ger större effektivitet för en rad olika kritiska industriella användningsfall. Resultatet är en innovativ kommunikationsupplevelse som aktiveras av Vuforia Chalk-applikationen.

Den låter människor på olika ställen dela en levande vy av samma miljö och rita enkla anteckningar, som förefaller förankrade i föremål och ytor i miljön, som om de dras på föremålen och ytorna själva. Dessa möjligheter kommer att finnas tillgängliga med ThingWorx View senare i år.

Redaktionen