Nyheter

Nytt vattenhanteringssystem från Hilti för ännu effektivare och renare diamantborrning

Med lanseringen av det nya vattenhanteringssystemet DD-WMS 100 har Hilti gjort diamantborrning ännu effektivare och renare. Maskinen, som förhindrar betongslam att spridas från borrområdet, har en egen vattentank på 14 liter där vattnet samlas in och kan återanvändas upp till sju gånger.

Det gör att DD-WMS 100 har en kontinuerlig vattentillförsel på upp till 100 liter, vilket innebär att man praktiskt taget helt slipper tidsödande arbete med vattenförsörjning och städning på arbetsplatsen.

En vattenuppsamlingsring fäst genom vacuum runt borrkronan för att samla in borrslammet. Slammet filtreras sedan med hjälp av en patenterad flerskikts engångsfilterpåse, som fångar upp borrslammet så att rent vatten kan återföras till tanken. Om filterpåsen blir full innan jobbet är klart kan den bytas ut snabbt och enkelt.

DD-WMS 100 är kompatibelt med alla diamantborrningsprodukter från Hilti och andra tillverkares system. Det är dessutom mycket enkelt att installera, rengöra och transportera, även när det är fyllt. Maskinen har utrustats med stora hjul och ett kraftigt handtag, som också kan utnyttjas för att ta med annan utrustning eller verktyg.

Förutom inställningen för ”vattenåtervinning” har maskinen också ett läge för ”vattentillförsel” som kan utnyttjas när det inte är något problem om borrslamm smutsar ner arbetsplatsen samt läget ”dammsugning” som kan användas vid rengöring efter att jobbet är klart.

a borr
Johannes Ahlgren, Produktchef på Hilti i Sverige, ger följande kommentar:

– Diamantborrning har aldrig tidigare varit så snabbt och enkelt som nu, tack vare Hilti DD-WMS 100. Våra egna undersökningar visar att professionella byggföretag/håltagare kan minska arbetstiden för hela borrningsmomentet med upp till 40% om man räknar alla moment från att transportera systemet till arbetsplatsen fram tills borrningen är genomförd och arbetsplatsen är renstädad.

Traditionellt har det tagit längre tid att hitta och anordna kontinuerlig vattentillförsel, ta hand om borrslam och rengöra arbetsplatsen än tiden som gått åt för själva diamantborrningen.

– Användare har berättat för oss att det kan ta upp till en timme att rengöra en arbetsplats efter borrningen och om borrslammet har hunnit torka blir det ytterligare ett dammproblem.

Tack vare vattenhanteringssystemet DD-WMS 100 kan professionella byggföretag/håltagare borra en hel dag med bara en vattenpåfyllning och allt borrslam samlas upp direkt vid borrhålet.

Hilti DD-WMS 100 kan anskaffas via Hilti Fleet Management-programmet, som innebär att du betalar en fast månadsavgift som täcker alla service- och reparationskostnader upp till fyra år, inklusive stöldskydd.

För kunder som föredrar att äga verktygen själva är Hilti Tool Service ett förmånligt alternativ. Tjänsten innebär att kunden erbjuds en kostnadsfri period i upp till två samtidigt som verktygen omfattas av samma förmånliga service- och rearationstäckning. Efter den inledande kostnadsfria perioden är reparationskostnaderna begränsade och Hilti lovar att uppfylla reparationsgarantin ”3 dagar eller kostnadsfritt!”.

Önskar du mer information och se vår video, vänligen besök: www.hilti.se/dd-wms100

Redaktionen