Nyheter

Marknadens mest kompakta kombihammare med integrerad dammsugare – KHA 18 LTX BL 24

Med KHA 18 LTX BL 24 Quick kombihammare och ISA LTX 24 integrerad dammsugare kan användare jobba bekvämt och dammfritt långt ifrån närmaste skarvsladd.   

Avlägsna kakel snabbt eller borra i betong utan att utsättas för farligt damm, allt med den frihet som sladdlöst medför: Detta är vad du får när du använder Metabo KHA 18 LTX BL 24 kombihammare med integrerad dammsugare. Den lättaste och mest kompakta kombihammaren med dammsugare på marknaden gör den till den ideala lösningen för användare som vill jobba rent och effektivt utan att göra avkall på prestanda. Tack vare den kolborslösa motorn och en högeffektiv slagmekanism, användarna får snabbt resultat med sina 2,2 Joule (EPTA). Den sladdlösa kombihammaren är idealisk för borrning av hål i betong mellan 6-14mm diameter men klarar hål upp till 24mm i betong.

Men mejslingsfunktionen så kan användare lätt avlägsna gjutskägg eller liknade. När hammarfunktionen kopplas bort så är den perfekt till lättbetong, håltegel eller keramiska plattor. Växelhuset, som är gjutet i aluminium och gör KHA 18 LTX BL 24 mycket robust och tål de tuffaste miljöerna ute på byggen eller industrin. I kombination med ISA LTX 24 dammsugarsystem gör så att arbetet kan utföras med minimal dammpåverkan. Detta gör inte bara att användaren skyddas mot hälsofarligt damm utan också att arbetsplatsen hålls renare. Tack vare Metabos innovativa LiHD teknik kan användarna arbeta längre på varje laddning, upp till 130 hål 6mm diameter och 40mm djupa i betong på ett 3,5Ah batteri eller upp till 270 hål med ett 7,0Ah batteri.

a sug

Jobba säkert och komfortabelt
Den kompakta formen, låga vikten och optimerade ergonomin gör KHA 18 LTX BL 24 till den smidigaste maskinen I sin klass. Med ett 3,5Ah LiHD batteri väger KHA 18 LTX BL 24 bara 3,5kg. Oavsett om du borrar för plugg eller tar bort kakel eller något annat så gör den ergonomiska L-formen och optimala tyngdpunkten att maskinen ligger perfekt i användarens händer och med minimal ansträngning. Tack vare Metabos praktiska Quick-system så kan användare snabbt skifta mellan SDS+ och vanlig snabbchuck för borrning i metall och trä. För att skydda användaren så har Metabo utrustat den nya kombihammaren med S-automatic: denna säkerhetskoppling reducerar chansen till olyckor till ett minimum genom att direkt stoppa drivlinan om borret fastnar eller liknade. Och det integrerade dämpning och vibrationssystemet samt det vibrationsdämpande sidohantaget gör att användaren kan jobba längre och säkrare än någonsin.

Intensiv och effektiv dammupptagning
ISA 18 LTX 24 integrerad dammsugare är kompakt och väldigt lätt, väger bara 1,1 kilo. Kombinationshammaren, inklusive dammsugaren, väger bara 4,5 kilo – den lättaste kombinationen på marknaden och är den bästa lösningen när man jobbar i trånga utrymmen. Vid utförande av komplexa uppgifter, såsom elektriska installationer, skyddar den integrerade dammsugaren användaren mot fallande damm. Om yrkesverksamma borrar horisontella hål, säkerställer dammsugaren en ren arbetsmiljö och mindre damm. Metabo har utrustat den nya dammutsugningsenheten med en separat motor som drivs med strömmen från rotationshammarens batteripaket. Tack vare ON / OFF-elektroniken slås dammsugningen på när kombihammaren är igång. Om användaren stänger av verktyget säkerställer en avstängningsfördröjning att dammsugaren går i ytterligare 3 sekunder efter att hammaren har stängts av. Det innebär att resterande damm i hålet extraheras när borren avlägsnas. Sughuvudet är utrustat med en robust borstring som bidrar till mycket effektiv dammutvinning. Om så behövs kan Sughuvudet enkelt bytas ut utan verktyg.

Trots den kompakta konstruktionen kan ISA 18 LTX 24 samla damm- och borrstoft från cirka 160 hål med en diameter på 6 mm och 40 mm i längd vid en konstant borrning. Dammtanken är genomskinlig och gör det möjligt att se hur mycket damm som finns i tanken. I alla extraktionsprocesser fångar ett HEPA-filter, som kan bytas ut utan verktyg, 99,97% av alla dammpartiklar. Med hjälp av djup-inställningen, som sitter på ett robust aluminiumteleskoprör, justerar användaren borrdjupet upp till 160 millimeter i ett enkelt steg för att korrigera det önskade borrdjupet. Det önskade djupet ställs in med den integrerade djupstyrningen.

Sladdlösa kombihammare med integrerad dammsugare kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare i höst. Det ingår i Metabos 18v segment som nu innehåller mer än 80 maskiner. Fördelarna för användare: Alla laddare, batteripaket och transportlösningar av 18-Volt-klassen kan kombineras individuellt. På så sätt väljer proffs bara produkter som de verkligen behöver.

Redaktionen