Nyheter

Katalog med allt inom spillskydd och kemikaliehantering

Miljövänliga absorbenter, europall-anpassat uppsamlingskärl och batteridriven fatlyft är några av nyheterna i DENIOS höstkatalog som anländer från tryckeriet i dagarna. Dryga 500 sidor fyllda med 10000 produkter, samtliga med syftet att skydda människa, miljö och verksamhet från kemikaliska risker.

– Varje enskilt företag har enligt miljöbalken och arbetsmiljölagen, ansvar för att utföra tillräckliga skyddsåtgärder för människa och miljö. Den här katalogen är därför en mycket viktig referens för kunderna. Vare sig de väljer mellan våra standardprodukter, eller om de vill att vi konstruerar och tillverkar en skräddarsydd containeranläggning, så erbjuder vi alltid en lösning av högsta kvalitet som uppfyller de krav och den komplexitet som just deras kemikaliehantering innebär, säger Linus Jacker, VD för DENIOS AB.

Miljövänliga absorbenter av 100% återvunnet material
Nu kan olja, kylvätskor, lösningsmedel, vatten och andra icke-aggressiva vätskor absorberas miljövänligt med nyheten EcoSorb.  Absorbenterna är tillverkade av 100% återvunnet material och blir därmed ett hållbart och miljövänligt alternativ till konventionella oljebaserade sorbenter.

a deniosNy modell av uppsamlingskärl PolySafe ECO
PolySafe ECO är ett flexibelt uppsamlingskärl anpassat för universell användning i lokaler där miljöfarliga ämnen förvaras. Nu till hösten lanserar DENIOS en ny modell i ECO-familjen som möjliggör direkt placering av 2 Europallar i rad med 4 fat á 200 liter.

Max(x)imal säkerhet vid förvaring av IBC
De nya IBC och fatskåpen typ SolidMaxx erbjuder optimala förhållanden för lagring av miljöfarliga eller brandfarliga ämnen. Skåpen ger en säker förvaring av upp till 2 IBC á 1000 liter och kan utrustas för aktiv förvaring och/ eller isolerad och tempererad förvaring även anpassad för ex-zoner. Skåpet har en stabil korrosionsskyddad stålkonstruktion och måtten är anpassade för en smidig och säker hantering av kemikaliebehållarna både vid lastning och avtappning.

Batteridriven fatlyft förenklar fathanteringen
Med den solida kunskapen hos ingenjörer och säkerhetsexperter har DENIOS utvecklat fatlyft Secu. Ett kraftfullt litiumjonbatteri och modern teknik säkerställer precisa lyft av både stålfat och plastfat. För ATEX zoner finns även fatlyft Secu i Ex-klassad version och är ytterligare ett exempel på produktutveckling med fokus på smidiga och säkra arbetsprocesser.

Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser. Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Redaktionen