Nyheter

100% återvunnet material i Ecosorb absorbenter från DENIOS

Nu kan olja, kylvätskor, lösningsmedel, vatten och andra icke-aggressiva vätskor absorberas miljövänligt med nyheten EcoSorb från DENIOS. EcoSorb är tillverkat av 100% återvunnet material och blir därmed ett hållbart och miljövänligt alternativ till konventionella oljebaserade sorbenter.

– På DENIOS har vi ambitionen att utveckla hela marknaden för miljösäkerhet och arbetssäkerhet. Med nyheten EcoSorb visar vi hur material kan återanvändas samtidigt som kunden får ett lika bra absorberings resultat,  säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

Spillskydd för större ytor
EcoSorb har hög sug effekt och kapacitet som säkerställer låg materialåtgång. Absorbenterna finns som rullar och ark i bredderna 36 och 72 cm och är idealiska för att täcka stora områden. Den praktiska perforeringen förenklar sparsam förbrukning då enbart mängden som behövs används.

a effgi
EcoSorb absorbenterna har ett grått mönster som visuellt döljer uppsugna vätskor och smuts vilket ger absorbenterna en längre livslängd. Ett förstärkningsskikt på båda sidorna håller absorbenten luddfri och robust även i fullt mättat tillstånd.

– Vi är mycket stolta över att presentera en praktisk, kostnadseffektiv och miljövänlig absorbent för våra svenska kunder, avslutar Linus Jacker.

Redaktionen