Nyheter

Midsummer får två nya order på tunnfilmsolcellssystemet DUO

Midsummer, ledande utvecklare och leverantör av utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av flexibla CIGS-tunnfilmssolceller, har fått två nya order på sitt kompakta DUO-tunnfilmsolcellstillverkningssystem.

Midsummer har återigen fått två nya beställningar för sitt kompakta DUO tunnfilmsolcellssystem från en icke namngiven kund. På grund av en stark efterfrågan på flexibla lättviktsmoduler har kunden beslutat att köpa två nya DUO-tillverkningssystem, som kommer att tillverkas vid Midsummers anläggning utanför Stockholm och ska levereras till kunden i slutet av 2017. Denna nya order är en repetitionsorder från denna kund.

a tele2
Midsummer DUO är ett kompakt, helautomatiskt system för tillverkning av CIGS-solpaneler. Den är konstruerad för driftsstabilitet och bättre materialutnyttjande. Systemet används för tillverkning av lätta, flexibla solcellspaneler för att tillgodose det växande behovet av portabla paneler och takinstallationer.

– Vårt DUO-system är nu det mest spridda tillverkningsverktyget av flexibla CIGS-solceller i världen, säger Sven Lindström, VD, Midsommar AB. Vi har ännu en gång visat att vi är den ledande tillverkaren och leverantören av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmsolcellspaneler. Svensk teknik ligger i framkant i tävlingen mot en fossilfri planet och vi ser fram emot framtiden.

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmsolpaneler och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Midsummer har flera gånger blivit utnämnd som ett av Sveriges och Europas snabbast växande teknikföretag.

Redaktionen