Nyheter

Catharina Elmsäter-Svärd ny vd för Sveriges Byggindustrier

Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier. Elmsäter-Svärd kommer närmast från egen verksamhet och har tidigare bland annat varit infrastrukturminister samt finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Elmsäter-Svärd tillträder den 1 oktober 2017.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande Sveriges Byggindustrier.

a ces
– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Catharina Elmsäter-Svärd ersätter Ola Månsson som lämnade Sveriges Byggindustrier tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef i och med att Elmsäter-Svärd tillträder.

Bakgrund (urval)
2015-2017 Vd AB Elmsäters
2010-2014 Infrastrukturminister, Regeringskansliet, Stockholm
2008-2010 Finanslandstingsråd, Stockholms läns landsting
1997-2008 Riksdagsledamot, Sveriges Riksdag
1995-1997 Gruppledare, Moderaterna Södertälje
1987-1994 Hotellchef, Stadshotellet, Södertälje

För mer information
Catharina Elmsäter-Svärd, +46 72 743 28 95
Håkan Lind, kommunikationschef Sveriges Byggindustrier, +46 72 226 80 66

Redaktionen