Nyheter

Panasonic LZ – gör byte av värmepump enkelt

Panasonic lanserar en ny luft/luftutbytesmodell med mått, fästen och rörstorlek som gör byten av äldre Panasonicmodeller snabba och enkla.

För 7 till 10 år sedan installerades väldigt många luft/luftvärmepumpar runtom i Sverige. Många av dessa fungerar säkert fortfarande bra, men det har skett mycket sedan dess vad gäller teknologi och energieffektivitet. Flertalet husägare går därför i funderingar på att byta ut sin gamla värmepump. Nu har Panasonic utvecklat en modell som gör att ett sådant skifte kan ske både smidigt och enkelt.

Snabb installation utan nya hål
Den nya LZ-modellen har samma rörstorlek som de äldre CKP- och DKE-serierna från Panasonic. Dessutom har den samma mått (höjd och bredd) för att passa in där äldre modeller har suttit tidigare. Detta gör att bytet sker snabbt och enkelt, helt utan behov av nya hål i väggen.

Front Door Of Contemporary Family Home

– Vi märker att fler och fler kunder önskar kunna byta ut sin äldre värmepumpsmodell. En ny pump går ofta tystare, har bättre luftreningssystem och är inte minst energieffektivare. Panasonics nya LZ-modell gör dessutom bytet väldigt smidigt för installatören tack vare att installationsplatsen kan behållas och pumpens rörplacering blir den samma, säger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef för Panasonic Heating & Cooling.

Anpassad för nordiskt klimat
LZ-modellen ger värme även om utomhustemperaturen går ner till minus 35 grader. Den är energiklassad med A++ och kan ställas in på underhållsvärme (steglöst 8 till 15grader) för att hålla vattenrör frostfria och för att säkerställa luftcirkulationen i byggnaden, även om ingen är hemma. Något som är speciellt användbart i fritidshus.

Många husägare önskar kunna styra värmepumpen från sin mobiltelefon för att exempelvis kunna reglera temperaturen även när de inte är hemma. Panasonics LZ-modell är kompatibel med flera olika internetstyrningar. Den nya modellen använder självklart också det nya köldmediet R32 som är skonsammare mot miljön samt kompressorn i värmepumpen, vilket ökar livslängden på pumpen.

Redaktionen