Nyheter

Hyundai väljer Vattenfall som leverantör av laddboxar till sina elbilskunder

Hyundai Bilar och Vattenfall E-Mobitility har ingått samarbete för att förenkla elbilsförarnas vardagliga laddbehov och tillsammans utveckla infrastrukturen för laddning av framtidens elbilar.

Från den 15 juni kommer samtliga av Hyundais 90 auktoriserade återförsäljare runtom i Sverige kunna erbjuda marknadens bästa laddboxar och installation direkt kundens hem.

– Hyundai ligger i framkant när det kommer till utveckling av miljöbilar och erbjuder just nu marknadens bästa elbilar och laddhybrider. Vi på Vattenfall E-Mobility ser därför Hyundai som en självklar partner då även vi strävar efter att leda utvecklingen mot ett fossilfritt Sverige 2030. Att direkt vid bilköpet kunna erbjuda deras kunder en smidig och effektiv lösning för vardags-laddningen blir tydligt steg i utvecklingen, säger Susanna Hurtig, Nordenchef Vattenfall E-Mobility.

Med en riktig laddbox i hemmet får elbilsägaren en snabbare och säkrare laddning men också uppkopplad överblick på ”eltankningen” som skänker trygghet. Dessutom får Vattenfall E-Mobilitys kunder tillgång till InCharge – det publika och snabbt växande nätverk av laddstationer som användaren smidigt loggar in på via en app i mobilen eller laddkort.

a InCharge-Hyundai-03

Ola Borgernäs, VD Hyundai Bilar berättar:

– Hyundai har inlett en resa mot 2021 där vi skall bli ledande asiatiska biltillverkare i Europa. Det innefattar också en stark satsning på miljöbilar med hela 14 nya lanseringar. För att kunna möta kundernas behov kräver det även att vi kan erbjuda de mest moderna och smidiga laddningslösningarna som finns. I Vattenfall E-Mobility har vi en likasinnad partner som hela tiden utvecklas med marknaden och säkerställer tillgång till både uppkopplad hemmaladdning men även ett kraftigt expansivt publikt nät i InCharge som redan nu har 266 laddstationer.

På bilden:
Ola Borgernäs, VD Hyundai Bilar och Susanna Hurtig, Nordenchef Vattenfall E-Mobility
Foto: Elisabeth Redig

Redaktionen