Nyheter

Skåne Solar Award går till Region Skåne och RPC

Det årliga solenergipriset Skåne Solar Award tilldelas Region Skåne för solenergianläggningen på Rättspsykiatriskt centrum (RPC) utanför Trelleborg.  Juryn prisade anläggningen som bidrar med både el och uppvärmning till byggnaden.

Juryns motivering lyder:
”Ett ambitiöst projekt med en genomtänkt teknisk helhetslösning som har resulterat i ett plusenergihus med både solceller och solfångare som är väl integrerade i byggnadens arkitektur.”

Kristina Fägerskiöld, vice ordförande i Solar Region Skåne och sammankallande för juryn kommenterade det vinnande bidraget:

– Det är väldigt roligt att få uppmärksamma och lyfta fram ett så här ambitiöst projekt där solenergin blir en del av en riktigt energismart byggnad.

a rpc

Priset som består av en prisplakett och 10000 kr, delades ut på Skånes Energiting. Priset mottogs av projektledaren Mattias Wallin, förvaltare Patrik Rosén och samt Yvonne Augustin, ordförande i sjukvårdsnämnd Sund.

Juryn för Skåne Solar Award 2017 består av:
Kristina Fägerskiöld, Helsingborgs stad
Mats Matsson, MATSSON Architects
Carola Lund, Malmö Stad
Rikard Henriksson, E.ON
Johan Lindahl, Svensk solenergi

Skåne Solar Award delas ut årligen av föreningen Solar Region Skåne som arbetar för att främja solenergi i Skåne sedan 2007. Priset stöds av Malmö stad serviceförvaltningen och E.ON Värme.

Redaktionen