Nyheter

Citroën trappar upp sin suv-offensiv med nya C3 Aircross

Efter introduktionen av C5 Aircross i Shanghai i april trappar Citroën upp sin suv-offensiv med Nya C3 Aircross, en kompakt suv som med uttalad personlighet och unik design får den att stå ut från mängden. Dessutom kan kunden välja mellan 301 olika exteriöra färgkombinationer och 41 olika interiöralternativ.

C3 Aircross är avsedd att erövra ett segment som växt femdubbelt under de senaste fyra åren. För att leva upp till kundernas förväntningar har suven oöverträffade utrymmen med hög grad av flexibilitet och den tar in omvärlden genom ett öppningsbart panoramaglastak.
Citroëns nya suv står för ett välbefinnande hos de åkande och en hög nivå av körglädje bland annat genom ”Citroën Advanced Comfort”.

C3 Aircross är lika hemmastadd i staden som på landsvägen och den nya modellens kvaliteter i terrängen har förstärkts med Grip Control och Hill Assist Descent-system. Bilen är också utrustad med hög säkerhet och den senaste tekniken vilket innefattar minst 93 olika körhjälpssystem däribland autobroms samt trådlöst laddning för smartphone. Nya Citroën C3 Aircross kommer att lanseras i Sverige från hösten 2017.

Formerna hos Citroën C3 Aircross är unika för segmentet genom den kraftfulla motorhuven som på samma gång är kompakt och hög. Den harmonierar väl med Citroëns nya ljussignatur (LED-ljus fram samt 3D-bakljus). Skärmbreddarna och hasplåtarna medverkar samtidigt till att ge bilen ett tuffare suv-utseende där äventyret är i sikte.

Exteriört kan Citroën C3 Aircross anpassas efter förarens personlighet, allt ifrån den mest konventionella till den mest kontrastfulla. Kunden kan bland annat välja färg på taket och sedan kombinera detta med ett färgpaket för resten av bilen. Detta innefattar färgsättning av takbågar, bakre sidofönster, sidobackspeglar, strålkastarsargar och fälgar. Nya C3 Aircross kommer också finnas med eleganta 17-tumsfälgar med diamanteffekt.

Till Citroën C3 Aircross erbjuds ett flertal alternativ för att kunden ska kunna sätta sin personliga prägel även på interiören och inspirationen till interiöralternativen och designen har hämtats från möbel- och modevärlden.

Inriktningen på låg bränsleförbrukning under spännande utflykter understryks av den senaste generationens effektiva motorer lämpade för såväl vardagskörning som helgens eller semesterns fjärran resmål. C3 Aircross finns med följande motorutföranden:
•Bensin: PureTech 110 finns med antingen manuell eller automatisk växellåda. Instegsmodellen har motorn PureTech 82 med manuell växellåda.PureTech-motorerna fick utmärkelsen ”International engine of the Year” 2015 och 2016.
•Diesel: BlueHDi 100, båda med manuell växellåda.

Nya C3 Aircross har klassledande utrymme, flexibel interiör och utmärkt komfort för fem personer med en väl tilltagen takhöjd samt ett generöst benutrymme såväl fram som i baksätet tack vare ett axelavstånd på 2,60 m. Vidare är baksätet delbart med möjlighet att enkelt skjuta sittdynorna 150 mm individuellt i längsled. Främre passagerarsätets ryggstöd kan fällas ned för transport av upp till 2,40 meter långa föremål. Dessutom behöver man inte lida brist på bagageutrymme då C3 Aircross har det största bagageutrymmet i klassen och det är enkelt att packa bilen genom den stora bakluckan och den låga lasttröskeln. Maximal bagagemängd är 410 – 520 liter beroende på baksätets placering och 1 289 liter med nedfällt baksäte.

Fler användbara och säkra funktioner i C3 Aircross är:

•Klassisk Citroënkomfort: Trogen sitt DNA erbjuder C3 Aircross, genom Citroën Advanced Comfort, en optimal och modern komfortkänsla för såväl förare som passagerare.

•Teknologier som gör resan enklare och tryggare: Bilen kommer med ett flertal praktiska körhjälpmedel som nyckellös startsystem, backkamera, autobroms, avvåkningsvarnare, fartskyltsavläsning, aktivt helljus, trötthetsvarnare, Coffee Break Alert och Grip Control med Hill Assist Descent.

•Öppningsbart panoramaglastak: C3 Aircross låter passagerarna ta in omvärlden genom ett generöst panoramaglastak på nästan en meter. Som solskydd för baksätespassagerarna finns en slags ”persienn”.

•Smarta förvaringsutrymmen: Mittkonsolen har ett fack för en smartphone som kan anslutas till bilens infotainementsystem och även laddas trådlöst. Det upplysta och kylda handskfacket har gott om utrymme för exempelvis en 1,5-litersflaska.

•Länken mellan bilen och kundens digitala värld: Uppkoppling och infotainment sköts via en centralt placerad 7-tums pekskärm för att styra bilens olika funktioner som AC, radio, telefon och navigation. Vidare finns såväl trådlös laddning av mobiltelefon, Android Auto, Apple CarPlay och MirrorLink samt 3D-navigation med röststyrning.

Nya C3 Aircross i siffror:
Längd:4,15 m
Bredd:1,76 m
Höjd:1,64 m
Axelavstånd:2,60 m
Bagageutrymme:410 till 520 liter

Foto: Wiiliam Crozes@Continental Productions/Citroën

Redaktionen