Nyheter

Alexej von Bagh blir VD för Rototec Group

Alexej von Bagh (49), civ.ing., har utnämnts till verkställande direktör för Rototec Group från den 1 juni 2017.
Alexej von Bagh har gjort en lång karriär på Vianor där han bland annat har varit verkställande direktör för Vianor Group.

Han har gedigen erfarenhet av ledning, ledningssystem och konceptutvecklande. von Bagh har stor erfarenhet av den nordiska marknaden och det kommer till stor nytta i Rototec.

– Rototec är ett mycket intressant tillväxtföretag. Geoenergibranschen har enorm potential och genom den bygger vi bättre framtid för kommande generationer. Jag ser fram emot att ta ett helhetsansvar som verkställande direktör. Jag tycker också om att arbeta med olika innovationer och nationaliteter. Allt detta erbjuder Rototec, berättar von Bagh om orsakerna till att han valde Rototec.

a alexej

Rototecs hittillsvarande verkställande direktör och en av bolagets grundare, Mikko Ojanne, tar över som bolagets vice verkställande direktör.

– Jag är mycket nöjd med att vi hittat en erfaren expert som verkställande direktör. Rototec har under 10 år uppnått en sådan storleksklass att tiden var inne för att anställa en verkställande direktör att leda den framtida tillväxten. Som vice verkställande direktör kan jag koncentrera mig på de uppgifter som jag är bäst på: fältarbete och att utveckla företaget. Jag är övertygad om att von Bagh är rätt man för uppgiften , berättar Mikko Ojanne.

Rototec är Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. Geoenergi är förnybar energi från marken som kan användas till att värma och kyla fastigheter i alla storlekar. Rototecs tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem – allt från konsultation till installation. Företaget grundades 2007 och bedriver verksamhet i hela Norden. Omsättningen år 2016 uppgick till 37 miljoner euro. www.rototec.se

Redaktionen