Nyheter

Stavdal lyfter konstnärer i gigantiskt konstprojekt

I sommar levererar Stavdal liftar till ett stort konstprojekt i Värmland – street art-festivalen Artscape, som pågår mellan 24 juli och 18 augusti. För att 33 väggmålningar ska kunna skapas på lika många husväggar i 10 kommuner krävs både bomliftar och höga saxliftar, vilket Stavdal hjälper till med.

Under knappt fyra veckor samlas kända gatukonstnärer från hela världen för att skapa konstverk på hus och gaturum i tio värmländska kommuner. Projektet är Artscapes största hittills och det är andra året Stavdal är med som partner. Första tillfället var i Göteborg i fjol.

– Det är ett roligt projekt att vara en del av där vi visar att vi även figurerar utanför byggarbetsplatserna, säger Maria Ågerup, kommunikationsansvarig på Stavdal.

a art

Stavdals hyrcenter i Karlstad ska serva med maskiner och säkerhetsutrustning till konstnärerna så att de når upp att måla tryggt och säkert på husväggar som kan vara både 6 och 30 meter höga. Även allmänheten kommer att bjudas in att delta i konstarbetet.

– Att slå hål på det som förväntas att vi ska engagera oss i och arbeta inom flera olika områden är viktigt för att visa att vi är en nytänkande och modern arbetsgivare, både för våra befintliga medarbetare och för andra som är nyfikna på Stavdal, säger Maria.

Artscape har tidigare arrangerats i Malmö och Göteborg där resultaten har blivit gigantiska målningar på uppemot 15×40 meter. Årets projekt i Värmland blir det mest omfattande med 26 deltagande konstnärer.

– Festivalen är ett sätt att introducera gatukonst på ett positivt sätt och de tidigare konstverken har varit väldigt uppskattade, berättar Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare.

Se konstverken växa fram på www.artscape.se och på Stavdals Facebook med start den 24 juli.

Stavdal är ett av de ledande uthyrningsföretagen i Sverige. De har en av marknadens mest kompletta och moderna maskinparker med bland annat liftar, byggmaskiner, anläggningsmaskiner och bodar. Företaget erbjuder även tjänster som etablering/montage av ställning, fallskydd, byggström samt utbildningar inom bygg, industri, anläggning och evenemang. Stavdal omsätter cirka 650 MKR, har cirka 260 medarbetare (2016) och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Karlstad, Jönköping, Trollhättan, Lidköping,Vara och Oslo och Jessheim. Läs mer på. www.stavdal.se

Foto:  Majli Af Ekenstam

Redaktionen