Nyheter

Europa låter sig förföras av Panasonics robusta bärbara datorer

En färsk rapport från undersökningsföretaget VDC Research visar att Panasonic klarar sig bättre än övriga aktörer på den europeiska marknaden för ruggade bärbara datorer. Med den populära Toughbook-serien, har Panasonic lyckats behålla och befästa sin position som marknadsledare i Europa på detta område, med en imponerande omsättningsandel på hela 67 procent under 2016.

Även Panasonics robusta datorplattor – Toughpad – klarar av att behålla sin ledande position i Europa inom sitt område, med en omsättningsandel på 56 procent, vilket är nästan åtta gånger högre än närmaste konkurrent.

a pana bild

Panasonics fokus på strategi och tillväxt har visat sig vara gynnsamt för företaget, som totalt sett har haft en årlig ökning på 176 procent för sina robusta handhållna enheter.

 – Vårt fokus på att uppdatera och förnya våra mest framgångsrika robusta modeller av bärbara datorer, i kombination med att introducera nya robusta 2-i-1-enheter på marknaden har gjort det möjligt för oss att utöka vår marknadsandel i Europa, säger Kevin Jones, Managing Director för Panasonic Computer Products Solutions Europe.

Redaktionen