Nyheter

Arbesko lanserar ny, skön skyddssko

Inom kort finns en ny skyddssko från Arbesko hos återförsäljare över hela Norden – Arbesko 850. En luftig, skön och smidig skyddssko förpackad i en tuff design.

Richard Parent, forsknings- och utvecklingschef på Arbesko, tvekar inte en sekund:
– Prova! Du känner skillnaden direkt.

– För oss som utvecklar skydds- och yrkesskor är den största belöningen när någon testar en ny modell och direkt känner förbättringarna som vi har jobbat så intensivt med. Arbesko 850 är en sån där klockren modell, en skyddssko som våra testpersoner har hummat uppskattande om så fort de har stoppat ner foten i den, berättar Richard Parent.

Smidig snabbsnörning
Arbesko 850 är härligt luftig, skön och smidig. Den har en slitstark sula med bra fäste och är utrustad med en uppgraderad version av snörningssystemet Boa®, som gör att du snabbt och enkelt kan dra åt dina skor – och ännu snabbare, med bara ett litet knapptryck, släpper på snörningen när du vill kliva ur dem. Arbesko 850 har dessutom en skön inläggssula som tillsammans med Arbeskos unika gelkudde, Energy Gel® 2.0, strategiskt placerad i hälen, tar det här med dämpning, svikt och den viktiga återfjädringen till en helt ny nivå.

a arbesko
Till hösten kommer uppföljaren – Arbesko 870 – med samma goda egenskaper och sköna känsla. Den enda skillnaden är att höstens modell är utrustad med det extremt tåliga funktionsmaterialet Cordura® istället för den luftiga kombination av mesh och mikrofiber som Arbesko 850 har. Arbesko 870 är dessutom designad med en annan accentfärg – en orange nyans som passar bra till hösten.

I samarbete med slutanvändare
Arbesko har utvecklat de nya modellerna i nära samarbete med en grupp slutanvändare, ett arbetssätt som visat sig vara mycket framgångsrikt.

– Att vi har kunnat testa och diskutera för- och nackdelar med de som ska gå och stå i skorna väldigt många timmar varje dag har varit guld värt i den här processen, konstaterar Richard Parent.

– Vi har tillsammans med våra testpersoner nått ett fantastiskt resultat. Skorna är smidiga och snabba att ta på sig, men framför allt är de otroligt sköna!

Arbesko 850 finns i butik från och med slutet av juni, medan uppföljaren Arbesko 870 kommer i september.

Arbesko:
Arbesko har en lång och fascinerande historia. Det som startade med en av landets första partiskohandlare för fem generationer sedan är idag ett företag som ingår i Bergman & Beving-koncernen och omsätter 220 miljoner SEK per år. Arbesko är marknadsledande inom skydds- och yrkesskor (premium) och har försäljning både i och utanför Norden.

Redaktionen