Nyheter

Nya affärsområdeschefer för Ovako

Göran Jansson har utsetts till ny affärsområdeschef för Ovako i Smedjebacken/Boxholm och Anders Henström till affärsområdeschef för Ovako i Hällefors från och med måndag 28 September, 2020.

Göran började som affärsområdeschef för Ovako i Hällefors i juni 2019. Han kom då närmast från Voestalpine, där han var VD för Voestalpine Precison Strip i Munkfors. Han har tidigare även varit VD för Componenta Wirsbo och Arvika smide och har lång erfarenhet från operationell verksamhet och ledning från Volvo AB.

‒ Vi står nu inför många spännande kommersiella möjligheter tack vare vår satsning på vakuumavgasning i Smedjebacken. Jag är övertygad om att Göran med sin erfarenhet och kunskap från både industrin men även som tidigare kund till Ovako, framgångsrikt kommer att driva affären framåt, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef.

Anders Henström har arbetat på Ovako sedan 1985 i många olika roller. Han har bland annat tidigare varit affärsområdeschef för Ovako i Hällefors och Hofors, och då även varit en del av Ovakos koncernledning. Under de senaste åren har Anders varit chef för Group Production Technology.

– Hela industrin står inför stora utmaningar och Anders kommer med sin breda erfarenhet och stora kunskap både kommersiellt och operationellt att vara en stor tillgång och fortsätta driva den fina utveckling vi har i Hällefors, säger Marcus Hedblom.