Nyheter

Ny katalog ger råd och tips kring NSK:s DIN-standardkulskruvar för verktygsmaskiner

NSK har släppt en ny katalog som beskriver möjligheterna, attributen och specifikationerna för företagets senaste generation DIN-standardkulskruvar för verktygsmaskiner. Konstruktörer kan enkelt ladda ner katalogen från www.nsk-literature.com.

Med över hundra års erfarenhet och en omfattande produktportfölj har NSK som mål att se till att kunderna har enkel tillgång till den information som krävs för varje projekt. Kulskruvar som används i verktygsmaskiner är viktiga komponenter, vilket ger den rörelse och positionering som behövs för precisionsbearbetning. Genom att publicera katalogen med företagets senaste generation av DIN-standardkulskruvar levererar NSK viktig information till konstruktörer av verktygsmaskiner.

Katalogen ger ett antal användbara konstruktionstips. Till exempel anges skillnader mellan de två typerna av kulcirkulationssystem som är tillgängliga: en kulskruv av änddeflektortyp och den nyutvecklade interna deflektortypen.

NSK DIN-standardkulskruvar är avsedda för hög hastighet, hög lastkapacitet och lågt ljud. I själva verket kan 1,4 gånger dynamisk belastning uppnås tack vare användningen av NSK:s egenutvecklade TF-lagerstål, vars detaljer finns i katalogen.

NSK:s senaste generation kulskruvar överensstämmer med DIN 69051 (ISO 3408) med avseende på både tolerans- och dimensionella klasser. De tillverkas i axeldiametrar från 32 till 63 mm och med stigning från 10 till 40 mm ger kulskruvarna en hastighetsfaktor på upp till 160 000 dn. Denna prestandanivå gör att de passar för tillämpningar med höghastighetsbearbetning där mycket noggrann positionering krävs.

En fullständig uppsättning specifikationer finns i katalogen, inklusive maximalt tillåtna matningshastigheter och produktdimensioner. Katalogen är redan tillgänglig på engelska och kommer snart att erbjudas på tyska, italienska och spanska.

Bilden:
NSK DIN-standardkulskruvar för verktygsmaskiner.
Foto: NSK