Nyheter

Telia i Almedalen – Frigör digitaliseringens möjligheter för alla

Den industriella revolutionen 4.0 står för dörren och 5G är en av nycklarna som öppnar upp. Med dörren på glänt visar Telia under Almedalsveckan 2019 hur automatisering och 5G stärker industrins konkurrenskraft, hur dataanvändning bygger smarta och hållbara städer och hur vi accelererar digitaliseringen av vården – men vad händer när strömmen plötsligt slås ut?

Frigör digitaliseringens möjligheter för alla är årets tema under Almedalsveckan 2019. Vi vill bidra till en dialog om hur Sverige kan ta täten för en hållbar digitalisering som inkluderar alla. Vi lyfter frågeställningar om hur 5G kan ge Sverige en modern uppkoppling och en konkurrenskraftig industri, hur dataanvändning bygger smarta och hållbara städer och hur vi skapar ett modernt samhälle som fungerar även under stora påfrestningar. Välkommen att besöka våra seminarier där bland annat Telias vd Johan Dennelind och Civiliminister Ardalan Shekarabi (S) medverkar.

Plats Villa Rosenhill, på S:t Hansgatan 9.

Seminarier i Telias trädgård:

Måndag 1 juli kl 15:00-15:45 – Nyindustrialisering av Sverige? – 5g och den fjärde industriella revolutionen
Seminariet arrangeras tillsammans med ABB. Medverkar gör:
Johan Dennelind, vd, koncernchef, Telia Company / Helene Hellmark Knutsson, riksdagsledamot och vice ordförande i näringsutskottet (S) / Dennis Helfridsson, Chef Robotics & Discrete Automation, ABB Sverige / Cecilia Atterwall, VP and Head of Marketing and Comms for Networks, Ericsson / Robert Falck, vd, Einride.
Moderator: Åsa Jamal, Head of Communication, Telia Company

Tisdag 2 juli 09:00-10:00 – Hur accelererar vi omställningen av vården?
Seminariet arrangeras tillsammans med Abbvie. Medverkar gör: Tobias Nilsson, Chefsstrateg, VG regionen / Annika Wallenskog, Chefsekonom, SKL / Peter Berggren, Verksamhetschef Glesbygdsmedicinskt centrum, Region Västerbotten / Daniel Forslund, Biträdande Regionråd (L), Region Stockholm.
Moderator: Emma Spak – Samordnare Nära vård, SKL

Tisdag 2 juli 12:00-12:45 – Spela roll! Se vad som händer när näringslivet sköter krisberedskapen
Seminariet arrangeras tillsammans med Folk & Försvar, Vattenfall och ICA. Medverkar gör: Matilda Tidlund, Koncernsäkerhetschef, Telia Company / Ulrika Dahlin, Chef Risk & Säkerhet, ICA Sverige/ Eva Vitell, Kund- och marknadschef, Vattenfall eldistribution/ Morgan Olofsson, Kommunikationsdirektör, MSB / Beatrice Ask, Riksdagsledamot och försvarspolitisk talesperson, (M).
Moderator: David Bruhn, Programansvarig för försvarspolitik, Folk & Försvar

Onsdag 3 juli 09:00-09:45 – Är 5G nyckeln till ett helt uppkopplat Sverige?
Medverkande:Dan Sjöblom, Generaldirektör, Post & Telestyrelsen / Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör, IT & Telekomföretagen / Staffan Åkesson, Chef Telia Infra, Telia Sverige/ Cecilia Atterwall, VP and Head of Marketing and Comms for Networks, Ericsson.
Moderator: Patrik Nilsson, Telia

Onsdag 3 juli 14:30-15:15 – Så utvecklas den smarta staden med hjälp av data
Medverkande: Anna Felländer, Medgrundare, AI Sustainability Center / Maria Stellinger Ernblad, Digitaliseringschef, Malmö stad / Kristoffer Ågren, Head of data insights, Telia Company.
Moderator: Beata Wickbom

Torsdag 4 juli 09:00-09:45 – Klimatkris – hur kan offentliga aktörer upphandla digitala tjänster för att nå klimatmålen?
Medverkande: Ardalan Shekarabi, Civilminister (S), Finansdepartementet / Inger Ek, Generaldirektör, Upphandlingsmyndigheten / Lill Jansson, Kommunalråd(L), Lerums kommun / Charlotta Möller, Sektionschef för hållbart Samhälle, RISE / Claudia Enzi, Sustainability Officer, Samsung Electronics Nordic / Per Broman, Försäljningsdirektör, Telia Sverige.
Moderator: Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia Sverige