Nyheter

Läcker biogasen?

Elma Instruments presenterar FLIR GF77, den första ”icke kylda” kameran, som kan detektera och visualisera gasläckor. Gastyper utstrålar termisk energi på olika våglängder, och FLIR GF77 är speciellt utvecklad för att detektera metangas CH4 (Biogas).

FLIR GF77 – är i samma kabinett som den nya FLIR T840, med en 4” högupplöst touchskärm, möjlighet att rotera linsen 180° för maximal visning av skärmen i förhållande till linsens placering och ”Viewfinder” för användning vid utomhusuppdrag. FLIR GF77 har, som sina syskon i GF-serien, möjlighet att använda High Sensitivity Mode (HSM), vilket gör detektering av gas ännu tydligare.

Läcksökning av gas görs ofta med en ”sniffer”. Men om man först visuellt ser hur läckan rör sig i förhållande till vindturbulens och byggnadskonstruktionen, kommer man se att gasens vandring är oförutsägbar, och att den därför är väsentligt enklare att detektera med en termisk kamera. FLIR GF77 levereras med en 25° lins, vilket gör läcksökning på avstånd möjligt.

Bild: Elma Instruments