Nyheter

Pålitlig i varje kurva

Interroll presenterar nya koniska element för koniska rullkurvor med optimal fixering. Interroll erbjuder ett brett utbud av koniska rullar för installation av koniska rullkurvor . Alla är baserade på koniska element som pressats på ett cylindriskt stålrör.

Att installera en rullbanekurva handlar om detaljer, vilket kan ha stor inverkan på materialets smidiga flöde. Nackdelarna med konventionella avsmalnande element blir särskilt märkbara när högre transporthastigheter behövs eller rullbandskurvor som inte har konstruerats eller optimalt installerats eller används för att förmedla andra material än de avsedda.

Det som är fallet med cylindriska rullar är att materialet som transporteras flyttas utåt från hastigheter av omkring 0,8 meter per sekund, eftersom centrifugalkraften blir större än friktionskraften. Materialet som transporteras utövar sedan en motkraft på de avsmalnande elementen i riktning mot kurvans inre radie (se diagram). Om det händer över en längre tid ökar risken för att de koniska elementen på stålröret rör sig. Det kan uppstå luckor mellan elementen och/eller så kan kontakt inträffa med drivelement, som PolyVee-bältet, vilket orsakar skador.

Om de avsmalnande elementen var låsta från utsidan skulle interfererande kanter eller störningspunkter uppträda. Interferenspunkter har en tendens att samla paketband, tejp och annat skräp på transporttekniken, och de kan till och med skada förpackningen och omöjliggöra smidig transport.

De avsmalnande rullarnas varierande diametrar har två effekter: varierande rullhastigheter, vilket resulterar i att transporterat material går genom kurvans mitt, och friktion, vilket skapar en statisk laddning. Om det inte går att jorda alla komponenter på rätt sätt kan detta leda till snabb elektrostatisk urladdning. Denna laddning kan vara obehaglig för användaren och kan också utgöra en risk för känsligt transporterat material eller elektronik i transportlösningen. Interroll rekommenderar därför att rullbanekurvor alltid jordas.

Följaktligen, och som en del av sin kontinuerliga produktoptimering, har Interroll utvecklat en innovativ lösning: De avsmalnande elementen säkras från insidan, vilket hindrar möjligheten att de flyttas. Fördelen med denna lösning är att den inte är synlig för användaren.

Förutom att fixera de avsmalnande elementen har deras material också förbättrats. De grå och svarta avsmalnande elementen är lämpliga för frysning och kan därför även användas i tillämpningar med temperaturer så låga som -28 grader Celsius. De svarta elementen har också antistatiska egenskaper.

Interrolls omfattande testning har visat att den nya lösningen inte bara säkerställer problemfri transport, utan också att den är pålitlig. Den är nu tillgänglig för den europeiska marknaden. Lösningen kommer att lanseras i Asien och USA senare.
Denna innovativa lösning är tillgänglig för alla RollerDrive-serier och 1700 KXO- och 3500 KXO-rullserier. Det innebär att alla koniska element som är baserade på 50 mm diameter är tillgängliga på 1,8° i grått och svart samt vid 2,2° i grått.

Bilden:
Interrolls nya koniska element erbjuder optimerad fixering på koniska rullkurvor.