Nyheter

norelem har lagt till LOC-LINE® högtrycksmunstycken till sitt sortiment.

norelem, ledande tillverkare och leverantör av mekaniska komponenter, har lagt till LOC-LINE® högtrycksmunstycken till sitt sortiment.

Munstyckena gör det möjligt för kylmediet att appliceras exakt på rätt kontaktpunkter i verktygsutrustningen för att minska skador som orsakas av överdriven värme och friktion.Med diametrar som sträcker sig från 1,6 mm till 4,1 mm och längderna 0 mm till 31,8 mm, gör de nya munstyckenas kompakta konstruktion dem idealiska för installation i trånga utrymmen såsom CNC-maskiner.

För att underlätta installationen kan komponenterna roteras 360° och flödesriktningarna justeras utan att man behöver skruva av munstycket helt. LOC-LINE®-munstyckena klarar extrema arbetstryck på upp till 70 bar/1015,26 psi och finns i två utföranden. Den första varianten av munstycken, Form A, har ett vertikalt vridområde på upp till 72° och är lämplig för användning i trånga utrymmen. Form B-varianten har ett vertikalt vridområde på upp till 110° och är därför lämplig för tillämpningar där strålen måste styras ner under munstyckspositionen.

Båda munstyckstyperna är tillgängliga med diametrar på 1,6 mm, 2,2 mm, 3,0 mm eller 4,1 mm och med en längd av 0 mm, 6,4 mm, 12,7 mm och 31,8 mm. Vid 0 mm spolar munstycket i huset.Högtrycksmunstyckena är lämpliga för användning vid temperaturer upp till 50° C. De är också resistenta mot en mängd olika kemikalier och vätskor, inklusive aceton, alkohol, etyl, fett, olja, kommersiellt tillgängligt diskmedel, bensin, färg, lösningsmedel och natriumhydroxid. Marcus Schneck, VD på norelem kommenterar:

– Vi har levererat LOC-LINE®-slangar sedan 2014 och de har visat sig vara mycket populära för maskiner som kräver noggrannhet vid användning av kylvätska. Effektiv användning av kylvätska är avgörande för tillverkare som vill uppnå längre livslängd, minskad skrotnivå och högre kvalitet på arbetet. Vi är övertygade om att de nya högtrycksmunstyckena hjälper maskinerna att nå dessa mål.